El Museu de Valls rep les obres de Sefi Giraldo

Els fills de l’artista han donat un total de 32 obres de la pintora vallenca
En total, són 32 les obres que integren aquesta donació, de les quals 30 són obres fetes per Sefi Giraldo | VallsDiari.cat

 

El passat dimecres dia 19 de desembre, al vespre, el Museu de Valls va presentar la donació d’obres de l’artista de Valls Sefi Giraldo que recentment s’ha incorporat al fons del museu. Va ser aquest estiu quan Marc i Josep Giraldo, fills de l’artista Sefi Giraldo, van donar al museu un conjunt d’obres representatiu de la trajectòria artística de la seva mare. En total, són 32 les obres que integren aquesta donació, de les quals 30 són obres fetes per Sefi Giraldo i les dues restants són dels artistes Pere Queralt i Eduard Castells.

 

Les trenta obres confeccionades per la pintora Sefi Giraldo es componen de 18 olis, 11 dibuixos de tècniques diverses (entre les quals hi trobem ceres, tinta o retolador) i 1 pastel. Segons el caràcter temàtic de les obres, la majoria d’elles es poden catalogar com a paisatges de camp, però també hi ha 2 bodegons, 1 marina, 2 escenes de platja, 5 vistes urbanes (destaquem dues d’elles que són de Valls i un carrer d’un poble francès que va fer en algun dels seus viatges) i 4 peces dedicades al monestir de Santes Creus. La peça de Pere Queralt correspon a una marina i la d’Eduard Castells a un dibuix de les classes de dibuix del divendres.

 

La mostra seguirà oberta al públic fins al dia 7 de gener seguint l’horari habitual de visita del públic del Museu de Valls. Ja queda poc perquè l’exposició es tanqui, aprofiteu aquests últims dies,

 

Josefina Giraldo Solé

Nascuda a Cieza, Múrcia, l’any 1924. Josefina Giraldo, coneguda artísticament com a Sefi Giraldo, va completar de forma autodidàctica la seva formació com a pintora gràcies a les classes de dibuix que impartia el pintor Eduard Castells. Giraldo va ser un membre actiu del grup de Nadal des de l’any 1956 fins al dia de la seva mort, el passat any 2017, així com del grup de dibuix dels divendres a Sant Roc. A més a més, va formar part dels grups Cercle Jaume Huguet i 7 pintors de Valls.

 

Durant la seva vida va dur a terme multitud d’exposicions individuals en diverses localitats de Catalunya i Espanya. A més, ciutats com París, Roma, Luca i Perpinyà també van acollir algunes de les seves exposicions. Va rebre la Medalla d'Or i Medalla de Plata de l'Acadèmia Europea de les Arts, i la Palma de Oro de la Asociación Hispano-Belga, entre d'altres. Fou membre de l'Acadèmia Europea, de l'Associació Hispànica i de l'Associació Tiberina de Roma.

 

Cercant el sentit del Nadal: una visita al Museu Bíblic de Tarragona

 

'Pep Escoda. Retrats' arriba al Tinglado 2 del Moll de Costa de Tarragona

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris