Les dones caps de llista de la CUP s'uneixen en un acte celebrat a Valls

Hi han intervingut les caps de llista de Capafonts, El Pla de Santa Maria, Altafulla, La Selva del Camp, Cambrils, Reus, Tarragona i Valls
Les dones caps de llista de la CUP, en un acte a Valls. | Cedida

 

La CUP ha organitzat aquest dimecres, dia 15 de maig, un acte amb totes les dones caps de llista de les comarques de Tarragona. A l’acte hi han participat Judit Giró (CUP Capafonts), Tània Solé (CUP Pla), Andrea Gaspar (CUP Altafulla), Inés Fort (CUP La Selva), Sara Estalella (CUP Cambrils), Marta Llorens (CUP Reus), Laia Estrada (CUP Tarragona) i Ester Huguet (CUP Valls).

 

«Ens reivindiquem com a feministes i reivindiquem la presència de dones com a caps de llista», han afirmat. A més, han recordat que «som l’únic partit amb més d’un 50% de dones cap de llista».

 

Les vuit dones que encapçalen candidatures a les comarques de Tarragona han explicat lluites o experiències significatives dels seus municipis. Judit Giró, cap de llista de la CUP a Capafonts, ha començat parlant del despoblament dels nuclis rurals i de com combatre’l. «Pels pobles petits experiències concretes com la pèrdua d’una escola són traumàtiques, ja que poden suposar la pèrdua d’encara més població», ha afirmat.

 

Les reivindicacions de les caps de llista de la CUP

Amb una reivindicació del paisatge i patrimoni natural ha continuat Tània Solé, de la CUP del Pla. L’alcaldable ha parlat de la Plana de Secà, «una zona amb uns escenaris paisatgístics únics, un patrimoni cultural cada cop més valorat i  patrimoni natural de gran escala, on no s’ha potenciat aquesta singularitat i, fins i tot, s’ha destruït», ha conclòs.

 

Andrea Gaspar, cap de llista de la CUP a Altafulla, ha parlat de com trencar l’statu quo actual des d’una perspectiva feminista. L’alcaldable ha afirmat que «les dones vivim l’opressió pel simple fet de ser dones, i aquesta opressió incrementa exponencialment quan ets la cara visible d’un projecte col·lectiu i transformador com la CUP» i que «hem de trencar aquestes dinàmiques, aquesta opressió, des del feminisme».

 

Per la seva banda, Inés Fort, de La Selva del Camp, ha reivindicat els moviments populars i ha parlat de la construcció de la unitat popular al seu municipi. «Fa uns anys alguna cosa es va començar a moure a La Selva: van néixer diversos col·lectius que han anat evolucionant i desembocant en la creació del Casal Popular i la presentació de la CUP a les eleccions municipals».

 

Sara Estalella, cap de llista de la CUP a Cambrils, ha parlat de la importància de la mobilització. «L’1-O va canviar alguna cosa: la defensa dels col·legis i la creació dels CDR va demostrar que la lluita al carrer és l’únic camí».

 

Les propostes per a Reus, Tarragona i Valls

Marta Llorens, alcaldable de la CUP a Reus, ha parlat de la necessitat de posar al centre la recuperació de les sobiranies. Concretament, ha exposat la necessitat de municipalitzar el servei d’escombraries i de recollida de residus, «un servei que porta massa anys aportant beneficis a mans privades: ja és hora de revertir aquestes pràctiques municipalitzant aquest servei i garantint, d’aquesta forma, un estalvi econòmic i una millora en la prestació», ha afirmat.

 

Laia Estrada, cap de llista de la CUP a Tarragona, ha parlat sobre la lluita contra la corrupció, entesa com «totes aquelles decisions polítiques que empitjoren la qualitat de vida de les ciutadanes per afavorir els lobbies de poder. La CUP va arribar al plenari de Tarragona per aixecar catifes i per desemmascarar un model corrupte i ho ha aconseguit».

 

Per últim, l’alcaldable de la CUP a Valls, Ester Huguet, ha estat l’encarregada de cloure l’acte. Huguet ha parlat dels moviments socials al voltant del centre històric. «Hi hem lluitat tant des de les institucions com des dels carrers, i només la pressió popular ha aconseguit que l’Ajuntament es plantegés alguna mesura, per nosaltres insuficient. És l’hora de deixar enrere tants anys d’oblit, és l’hora que el Barri Antic torni a bategar», ha dit.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris