GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Una important empresa logística s’instal·la a l’antiga fàbrica de mobles de Vallmoll

Tarraco Import Export ja està adequant les naus de la que va ser la fàbrica de mobles Rocamora per poder obrir les noves instal·lacions en unes setmanes
Exterior de l'antiga fàbrica de mobles Rocamora de Vallmoll, amb el rètol de la nova empresa. | Júlia Giribets

 

L’antiga fàbrica de mobles Rocamora, a Vallmoll, en desús des de feia uns 6 anys, està canviant de fesomia aquests dies gràcies a la instal·lació de l’empresa de logística Tarraco Import Export, que n’ha comprat les naus per ampliar la seva activitat actual.

 

Les obres avancen a bon ritme i es calcula que, en el termini d’un mes, aproximadament l’espai ja estarà del tot condicionat. Tarraco Import Export treballa actualment des de Valls, on té una seu al polígon que se’ls ha quedat petita a causa del creixement de l’empresa.  

 

A les antigues instal·lacions de mobles Rocamora, han trobat l’espai necessari per poder desenvolupar la seva tasca i créixer encara més. La superfície de la finca és de 65.000 metres, dels quals hi ha 16.000 metres de naus. D’aquests, se n’estan reformant 13.500 que s’espera que a mitjans d’agost puguin començar a funcionar.

 

La nova seu de l’empresa disposarà de 5 molls de càrrega (a Valls només en tenen 1) i «d’un sistema més avançat per treballar», ha explicat a TarragonaDigital el gerent de l’empresa, David Salas. També hi haurà una part destinada a oficines i hi treballaran unes 25 persones fixes.

 

S’ha triat aquest lloc de Vallmoll per les oportunitats de creixement que presenta, gràcies a les grans dimensions de l’espai. Es calcula que passaran per aquí una vintena de camions diàriament.

 

A més, «ara tenim un projecte nou amb la creació d’una marca pròpia amb producció a Espanya, Xina i Polònia com a complement de la feina que fem», ha explicat el gerent.

 

Una empresa puntera en l'àmbit estatal

Tarraco Import Export es troba entre les dues empreses d’Espanya més importants de logística pel que fa a la compra i venda d’estocs. Treballen amb marques de neteja i d’higiene personal i tenen una facturació anual d’uns 40 milions d’euros amb la perspectiva d’anar creixent.

 

«Ens ha tocat la loteria amb aquesta empresa»

Per la seva banda, l’alcalde de Vallmoll, Josep Lluís Cusidó, ha mostrat la seva satisfacció per l’arribada d’aquesta empresa al municipi. «Ens ha tocat la loteria», ha dit.

 

Des que la fàbrica de mobles va tancar «era un símbol d’abandó i degradació i ara se li està fent un gir de 180 graus», ha expressat.

 

Tot i que les instal·lacions no es troben a l’àrea amb més activitat industrial de Vallmoll, l’alcalde assegura que «aquesta zona s’ha de desenvolupar més i estem molt contents que s’hagi emprès l’activitat industrial i econòmica aquí».

 

Cusidó també ha explicat que aquesta és una empresa «molt neta, ja que no genera residus» i ha celebrat que es mantingui la filosofia inicial: «aquí hi havia una empresa capdavantera en mobles, ara hi tenim una empresa capdavantera en logística».