Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El nou curs escolar començarà amb prop de 4.000 alumnes a Valls

La recuperació del torrents de la ciutat arriba a les escoles
El regidor d'Ensenyament, Martí Barberà, s'ha reunit aquest matí amb els responsables de centres educatius de Valls. | J.V.

 

El curs escolar 2017-2018, a Valls i a la resta de Catalunya, començarà el proper dimecres 12 de setembre. Prop de 4.000 alumnes iniciaran les classes als diferents centres educatius de la ciutat, tant en educació infantil, primària i ESO. La nova temporada escolar s'encetarà amb novetats destacades com el nou projecte de recuperació dels torrents de Valls que s'adreça a un miler d’alumnes de la ciutat i la finalització de les obres de substitució de la coberta de fibrociment de la zona de tallers de l’Institut Jaume Huguet de Valls, a banda de les actuacions de millora que regularment es fan als centres educatius de Valls.

 

La recuperació dels torrents arriba a les escoles 

 

Més d'un miler d'alumnes de la ciutat participaran en el projecte de recuperació dels torrents de Valls. El pla, que arribarà aquesta tardor a tots els centres educatius de la ciutat, proposa que els alumnes descobreixin l’entorn dels torrents i les seves característiques ambientals, en una iniciativa de sensibilització ambiental a favor de la recuperació i conservació d’aquests espais fluvials. Els infants «adoptaran» i es faran seus diversos trams dels torrents, en concret els més pròxims als seus centres. L’objectiu és que es generi un vincle perdurable en el temps entre els alumnes i els torrents, i que això permeti la sensibilització dels més petits en favor de la conservació d’aquests espais. 

  

 

 

 

Els alumnes realitzaran dues inspeccions anuals i recolliran dades sobre el bosc de ribera, el cabal, les alteracions de l’entorn, a més de dades físico-químiques de l’aigua i la determinació de la seva qualitat biològica en base a les famílies d’invertebrats que hi viuen. Aquestes dades permetran copsar l’estat dels torrents i, amb el temps, disposar d’un històric acumulatiu al llarg dels anys per observar la seva evolució.

 

Substitució de la coberta de fibrociment del Jaume Huguet

 

  

El departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha finalitzat aquest estiu les obres de retirada de la coberta de fibrociment de la zona de tallers de l’Institut Jaume Huguet de Valls.  Els treballs es van realitzar a l'estiu a causa del fet que el fibrociment és un material contaminant i perjudicial per a la salut, i es requeria que el centre estigués tancat al públic. El cost total ascendeix a 300.000 euros, sufragats íntegrament pel departament d’Ensenyament.

 

Comentaris