Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ERC d’Alcover proposarà mesures per facilitar el traspàs de negocis a emprenedors

Les botigues que tanquen entrarien en una borsa de treball on contactarien amb emprenedors que podrien optar a portar els comerços
El municipi d'Alcover. | J.G.

 

ERC d’Alcover proposarà en el plenari municipal d’aquest divendres que els negocis del poble que es vulguin traspassar puguin estar en mans de persones aturades o emprenedors, a través de la borsa de treball del projecte Reempresa.

 

Segons han explicat els republicans mitjançant un comunicat, «quan una família de botiguers, o un autònom amb el seu petit negoci, arriben a l'edat de jubilar-se, molt sovint el negoci tanca perquè no hi ha fills ni coneguts que vulguin seguir-lo». Això fa que els clients marxin i que es perdin llocs de treball. A més els locals queden buits, alguns temporalment, o d’altres per sempre, la qual cosa també fa que els carrers estiguin menys transitats i il·luminats.

 

Per tal de solucionar aquesta manca de relleu generacional, ERC ha recordat que el 2011 la patronal CECOT i la fundació Autoocupació van crear amb l'ajuda de la Generalitat el projecte Reempresa. Aquest programa posa en contacte petits empresaris que volen traspassar el seu negoci, pels motius que siguin, amb emprenedors que voldrien fer-se'n càrrec, a través de la borsa que hi ha publicada a la pàgina web reeempresa.org, o a través de la seva xarxa de punts d'atenció presencial.

 

La feina que es fa des de Reempresa és la d’assessorar les dues parts, informar-les i acompanyar-les en la negociació fins a fer efectiu el traspàs. Des de la seva creació s’han aconseguit completar uns 1.700 traspassos de negocis i actualment n’hi ha més de 1.100 a la borsa. És per això que la proposta que es farà en el plenari serà la d’adherir-se a aquest servei informant els negocis del municipi.

 

Les ofertes de negocis en traspàs i de persones interessades a assumir-los d'Alcover i dels pobles del voltant, es publicaran a la pàgina web municipal de Promoció Econòmica. Finalment, els alcoverencs i alcoverenques que vulguin traspassar o fer-se càrrec d'un negoci es podran adreçar a les oficines de Vallsgenera, a Valls.

 

Objectiu: conservar les botigues del poble

Segons paraules del regidor d'Esquerra, Josep Maria Flores, «es parla molt d’emprendre pensant en el mite del jove que crea una empresa tecnològica». És per això que afirmen que el perfil de persona que es pot beneficiar de l’autoocupació «s'assembla molt més a un aturat que podria usar una petita capitalització de l'atur per pagar el traspàs d'una botiga». Amb aquesta mesura, a part de conservar els llocs de treball en el municipi, es vol contribuir a aturar el despoblament de botigues del nucli antic del poble.

Comentaris