Un centre educatiu de l'Alt Camp rep un Premi Escoles Verdes

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, han fet entrega d'aquests distintius
En la categoria d'actuació singular que afavoreixi la conservació de la biodiversitat el jurat ha premiat l'Escola Cor de Maria de Valls | cedida

 

Recentment s'ha produït la XVI Trobada d'Escoles Verdes. En el marc d'aquesta trobada, El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló; acompanyats de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, han lliurat els Premis Escoles Verdes, que distingeixen els centres educatius per les seves actuacions, trajectòries i treballs relacionats amb el medi ambient.

 

El distintiu Escola Verda s'ha lliurat a 68 nous centres educatius que enguany s'han adherit a la xarxa de centres compromesos amb el medi ambient. L'acte s'ha celebrat en el marc de la XVI Trobada d'Escoles Verdes 2018 i també hi ha assistit el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Baix Llobregat, Francesc Ballester. Damià Calvet ha volgut destacar el «paper imprescindible» dels petits i joves: «En vosaltres, generacions futures, és on està dipositada l'esperança, perquè sou el que provoca que a les vostres llars es reprodueixin comportaments sostenibles».

 

Els Premis Escoles Verdes 2018

Els premis s'han atorgat en tres categories diferents. Per una banda, en la categoria de trajectòria de millora continuada en el procés d'ambientalització integral, el jurat ha premiat dos centres: l'Escola Josep Pla de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) i el Col·legi Sant Josep de Navàs (Bages).

 

Per altra banda, en la categoria d'actuació singular que afavoreixi la conservació de la biodiversitat, el jurat ha premiat l'Escola Cor de Maria de Valls per l'actuació «Fauna al nostre entorn proper». El jurat destaca la singularitat del tema, la vinculació a l'entorn, el treball en xarxa i l'ús de noves tecnologies, i distingeix que es tracta d'una «actuació de foment de la biodiversitat associada a l'entorn proper que respon clarament a l'objecte de la convocatòria».

 

Per acabar, en la categoria de treball en xarxa realitzat conjuntament amb altres agents del territori, el jurat ha decidit premiar l'Institut Montsoriu d'Arbúcies (La Selva) en representació dels 8 instituts de la comarca que organitzen la «Ruta Transelva».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris