Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades d'avui dimecres, 24 d'abril

FOTOS

La jornada castellera de Sant Jordi a Tarragona, en imatges

L'Escola de cuidadors d'Alcover forma familiars de persones amb dependència

L'envelliment de la població provoca que cada vegada hi ha més persones amb dependència
Les integrants de l'Escola de Cuidadors de l'any passat. | Escola de Cuidadors Alcover

 

Arriba, un any més, l’Escola de Cuidadors d’Alcover. L'ABS Alt Camp Oest en prepara la tretzena edició que tindrà lloc del 7 de març al 27 de juny de 2019. La iniciativa va dirigida als cuidadors que s'ocupen de persones amb algun tipus de dependència, habitualment familiars i persones de l'entorn més proper, sovint d'edat avançada. L'objectiu és oferir formació als cuidadors, que sovint es troben cansats física i psicològicament, per facilitar la seva tasca diària i ajudar-los a vetllar pel benestar del malalt i el seu propi.

 

Més persones amb dependència a causa de l’envelliment

L’envelliment de la població provoca que cada vegada hi hagi més persones amb dependència. El CAP d'Alcover, per tal de contribuir a pal·liar aquestes necessitats en el territori, organitza un programa de formació que contempla diferents àrees: l'àrea d'actitud, la psicològica, la terapèutica i la social. Les sessions, que s'imparteixen a les instal·lacions del mateix centre els dijous de 16:30h a 18:30h (dues hores setmanals).

 

Espai de suport on els participants poden compartir experiències

Durant 4 mesos, els participants podran adquirir coneixements sobre la mobilització dels malalts, pautes de relaxació al domicili, suport psicosocial, informació de recursos socials i sanitaris, així com els aspectes legals de l'atenció al malalt dependent. Aquesta formació va a càrrec de professionals experts en l'àmbit sanitari; infermers, terapeutes ocupacionals, fisioterapeutes, psicòlegs i treballadors socials. Més enllà dels coneixements que se'ls ofereix i que poden aplicar de seguida en les seves tasques diàries, l'Escola esdevé un espai de suport on els participants poden compartir experiències i rebre assessorament en tot allò que els preocupa.

  

Els interessats que es vulguin inscriure al curs poden posar-se en contacte amb Montse Iglesias, treballadora social del CAP d'Alcover, les tardes de dimarts, dijous i divendres al 977.76.06.90.

Comentaris