Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Troben el cadàver de Janet Jumillas

L’Escola Enxaneta de Valls celebra 50 anys

Figures com Albert Batet o Josep Bargalló no s'han volgut perdre l'aniversari del centre
Lliurament de reconeixements als directors de l'escola | B.H.

 

L'Escola Enxaneta de Valls està de celebració. Enguany, el centre situat a la plaça del Carme compleix mig segle. Amb el lema «50 anys creixent junts», l'escola ha començat el cicle d'actes commemoratius del seu 50 aniversari. El primer dels actes es va realitzar ahir al Claustre de l'antic Convent del Carme, al voltant de les 19.00 hores. Allà es van reunir personalitats del món polític i educatiu.

 

L'acte va estar presidit per Josep Bargalló, conseller d'Ensenyament, i també hi van assistir Albert Batet, alcalde de Valls; Òscar Peris, delegat del govern de la Generalitat a Tarragona; Mar Camacho, directora general d'educació infantil i primària; Jean Marc Segarra, director dels serveis territorials d'ensenyament a Tarragona, i Maria Candela Batet, directora de l'Escola Enxaneta, així com múltiples regidors de l'Ajuntament, presidents d'entitats vallenques, directors de l'escola, presidents de l'AMPA, pares fundadors, mestres, personal no docent i directors d'altres escoles de Valls entre altres.

 

Lliurament de reconeixements als presidents de l'AMPA | B.H.

 

Candela Batet, actual directora del centre, va ser la primera a dirigir-se al públic. «Malgrat el seu pas a escola pública, l'Enxaneta no ha perdut mai els principis bàsics definitoris: una escola coeducativa, activa, catalana, no classista, laica, autogestiva, estimulant, crítica i oberta. Continuem fent escola i continuem passant el relleu dels ideals d'uns pares als altres, d'uns mestres a uns altres». La directora també va recordar la història de l'escola, des de la fundació el 2 d'octubre del 1968 fins a la finalització de la reforma del Convent del Carme, passant per les dificultats del trasllat provisional a la plaça del Quarter durant el curs 2005 - 2006.

 

Els assistents van omplis el Claustre de l'antic Convent del Carme | B.H.

 

Després del parlament de la directora es va procedir al lliurament d'orenetes com a símbol de reconeixement als directors i els presidents de l'AMPA que han fet escola durant els darrers 50 anys. Josep Bargalló i Albert Batet també van rebre una oreneta per la seva tasca. Un cop acabada l'entrega de reconeixements va ser el torn d'Albert Batet i Josep Bargalló. «L'Escola Enxaneta és una escola que tot el que té us ho heu guanyat vosaltres sols. Us ho heu guanyat a la vallenca manera: lluitant i fent pinya». De Bargalló, per altra banda, recordem aquestes paraules: «el que hem de fer nosaltres, com a departament d'Ensenyament, és no molestar les escoles. Si no les molestem, haurem fet un canvi revolucionari».

 

Per acabar, els assistents van gaudir d'un piscolabis gentilesa del Forn Nulles i del Celler Mas Bella, el qual es va amenitzar amb una actuació musical de l'Escola de Música Robert Gerhard. Els actes del 50 aniversari de l'Escola Enxaneta s'estendran fins al 8 de juny, per a més informació, podeu consultar el programa en aquest enllaç.

Comentaris