L'Escola de música Robert Gerhard de Valls, a punt per la Xilofonada Poètica

Tindrà lloc el dimecres 27 de febrer a les 18.00 hores al Centre Cultural Municipal de Valls, on es podran escoltar més de tres-cents alumnes
La xilofonada poètica tindrà lloc el dimecres 27 de febrer a les 18.00 hores al Centre Cultural Municipal de Valls. | Cedida

 

L'Escola municipal de música Robert Gerhard està preparant la sisena Xilofonada Poètica que tindrà lloc el dimecres 27 de febrer a les 18.00 hores al Centre Cultural Municipal de Valls, on es podran escoltar més de tres-cents alumnes amb dos-cents instruments Orff.

 

Aquesta nova edició de la Xilofonada ha ampliat el nombre de centres educatius participants. Així, si en les passades edicions van ser les escoles públiques de primària de Valls les convidades a participar-hi, per a l'edició 2019 s'hi han convidat, a més, els centres de primària de tota la comarca de l'Alt Camp. Finalment, seran quinze els centres participants que han acceptat la invitació. 

 

L'objectiu d'aquest projecte és afavorir que alumnes d'entre 8 i 10 anys, sense coneixements de llenguatge musical, puguin escoltar, cantar i acompanyar cançons amb els instruments.

 

Les escoles participants són Baltasar Segú, Eladi Homs, Enxaneta, Eugeni d'Ors i La Candela de Valls, Sant Ramon del Pla de Santa Maria, Joan Plana de Puigpelat, Mare de Déu del Roser de Vallmoll, ZER El Francolí (amb Picamoixons, La Riba i La Masó) i ZER Atzavara (amb Alió, Bràfim, Nulles i Vilabella) a més de l'escola de música. Els alumnes arribaran al concert després d'haver fet un assaig parcial el mes de febrer i un assaig general el mateix dia del concert, sota la direcció de Pol Berlinches.

 

L’inici del projecte

El projecte Xilofonada Poètica, nascut ara fa sis anys, parteix d'un seguit de poemes que Rosabel Bofarull versiona per a cor, instrumental Orff i piano. Cada any s'escull un llibre de poemes diferent, de manera que cada edició implica la creació de nous materials musicals.

 

Algunes d'aquestes experiències han vist la llum en forma de llibre. És el cas de Xilofonada Poètica amb poemes de Joana Raspall (Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2015) i Xilofonada Poètica amb poemes de Montse Ginesta (La Musca, 2018), de Bofarull. 

 

El concert comptarà a l'escenari amb tots els professors de música que han preparat les cançons, així com els tutors dels alumnes participants, a més de Rosabel Bofarull al piano i Pol Berlinches a la direcció. Joan Romeu, director de l'escola, és l'encarregat de la coordinació tècnica del projecte.

 

Donat el nombre de participants i l'aforament de la sala, l'accés al concert serà exclusivament per invitació. Prèviament, a finals de gener ja es van fer dos concerts que van donar el tret de sortida a la Xilofonada Poètica.

 

També et pot interessar: