Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

S'esfondra parcialment un edifici de quatre plantes a Valls

No hi ha hagut cap persona ferida
Imatge de l'immoble afectat amb el cordó policial. | Benjamí Heras

 

Un edifici de quatre pisos s'ha esfondrat de manera parcial la matinada d'aquest dissabte, 15 de setembre, a la ciutat de Valls, al carrer de Santa Marina, concretament a l'immoble ubicat al número 11. Segons ha informat l'Ajuntament, l'esfondrament s'ha produït a causa d'una biga en mal estat de la primera planta de l'edifici, que hauria provocat la caiguda parcial del trespol. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, que han acudit al lloc dels fets amb dues dotacions, s'ha desplomat el fals sostre del lavabo. 

 

No hi ha hagut cap persona ferida

Afortunadament, com a conseqüència de l'incident no hi ha hagut cap persona ferida, ni tampoc s'han provocat afectacions a la via pública. Després de les primeres inspeccions tècniques, a més, tot apunta que els immobles del costat tampoc haurien quedat afectats. Tot i això, l'Ajuntament de Valls ha decidit reallotjar de manera immediata un veí que vivia en un dels pisos de l'edifici. 

 

Imatge de l'edifici que ha patit l'esfondrament. | Benjamí Heras

 

A causa de l'esfondrament, els regidors de Barri Antic, Serveis Socials i Seguretat Ciutadana s'han desplaçat, juntament amb els tècnics municipals, al lloc dels fets. Allà han pogut atendre els veïns i han analitzat l'abast de les afectacions de l'esfondrament. Els tècnics de l'Ajuntament tornaran aquest dilluns a l'immoble afectat per tal d'estudiar detalladament totes les afectacions i establir quines mesures i accions s'han de dur a terme a l'edifici després de l'incident. 

 

S’ensorra un mur situat al costat del Museu Casteller de Valls

Fa dues setmanes Valls ja va patir un altre ensurt relacionat amb un esfondrament. El passat 6 de setembre es va ensorrar un mur situat a les construccions de la zona dels arcs medievals, a prop del Museu Casteller. L'ensorrament no va afectar el museu, però sí que va malmetre una tanca que delimitava la zona. La causa més probable d'aquest accident són les intenses pluges que van caure a la capital de l'Alt Camp durant les hores anteriors a l'ensorrament del mur. Després del succés, es va valorar si els arcs medievals haurien pogut quedar afectats, ja que precisament estava previst de recuperar-los patrimonialment. 

Comentaris