Interior de la residència d'artistes del Convent de les Arts

El Convent de les Arts d'Alcover regula l'ús dels espais i serveis de la futura residència artistes

Les obres es van iniciar el passat mes de novembre i es preveu que quedin enllestides a finals de maig de 2021

Continuen les obres  d’adequació de l’espai destinat a la residència d’artistes del Convent de les Arts  d'Alcover per tal que les companyies artístiques puguin treballar, crear i intercanviar projectes en règim d’estades temporals, amb l’oferiment d’allotjament i pernoctació. Els treballs que es van iniciar el passat novembre de 2020 es preveu que quedin enllestides a finals de maig.

En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament d’Alcover  continua treballant en l’aprovació de reglaments que dotaran el Convent de les Arts d’una legislació i estructura administrativa que, en el moment de finalitzar les obres, permetrà l’obertura  d’aquest nou servei inclòs en l’equipament cultural.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Un cop aprovada l’ordenança  que regula el preu públic de l’ús de la residència d’artistes, l’octubre de 2020, on queden establertes les tarifes per a l'ús de l'auditori, el taller, l'allotjament i la cuina en funció de les necessitats de la companyia; el passat 22 de gener de 2021, es va aprovar una nova ordenança reguladora del funcionament ordinari de les estades tant pel que fa a les obligacions dels serveis municipals com de les persones residents i usuaris eventuals.

Aquesta nova ordenança fa referència a l’ús intern, per part de les residències artístiques, dels diferents espais del Convent com l’auditori, la sala taller o les habitacions; la temporalització, la presentació de sol·licituds,  el protocol d’acollida de les companyies o artistes, la neteja de les diferents estances, el pagament de les activitats i el règim sancionador en cas d’incompliment o  deteriorament  de l’equipament. Aquesta nova ordenança també contempla els usos eventuals d’entitats culturals i empreses privades i els pagaments de les activitats.