aula-gerhard-iev-valls

L'Institut d'Estudis Vallencs inaugura una mostra per commemorar els 125 anys del naixement de Robert Gerhard

La seva inauguració serà el dijous dia 28 de gener a les 19.00 h de la tarda

L’Institut d’Estudis Vallencs  acollirà l'exposició 'Tot escoltant Gerhard. Un Quixot amb noblesa d'esperit' impulsada pel Departament de Cultura de la  Generalitat de Catalunya amb motiu de la commemoració dels 50 anys de la mort de Robert Gerhard i del seu 125è aniversari. La mostra vol aproximar-se al compositor català més polifacètic (pianista, compositor, pedagog, promotor, musicòleg, intel·lectual) com una de les figures més importants de la música catalana, hispànica i europea del segle XX.

En aquest sentit, un dels objectius d'aquesta exposició és enfortir i posicionar el nom i la figura de Robert Gerhard en l'imaginari cultural català i europeu en un triple vessant: l'home, el músic i l'intel·lectual. A més, la música de Gerhard acompanyarà l’exhibició de manuscrits autògrafs, cartes,  fotografies  i documents en forma d’originals o facsímils, provinents dels tres grans fons on es localitza el conjunt de l’obra de Gerhard: l’Institut d’Estudis Vallencs, la Biblioteca de Catalunya i la Biblioteca de la Universitat de Cambridge.

La mostra està comissariada pel musicòleg Oriol Pérez i Treviño. La seva inauguració serà el mateix dijous 28 de gener a les 19.00 h de la tarda.