ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

El Museu de Valls inaugura l'exposició 'Obra de col·lecció'

La mostra exposarà les darreres adquisicions que completen el fons del Museu
El recull, que es podrà veure fins al 26 d’agost, és una selecció de peces que van des del segle XVIII fins a l'actualitat | Cedida

 

El Museu de Valls presenta aquest divendres a les 20.00 h del vespre la seva nova exposició titulada 'Obra de col·lecció. Les adquisicions del Museu de Valls' que reuneix gairebé un centenar d'obres adquirides pel museu en aquests últims vint anys, i que actuarà de preludi a la celebració dissabte del Dia Internacional i la Nit dels Museus. El recull, que es podrà veure fins al 26 d’agost, és una selecció de peces que van des del segle XVIII fins a l'actualitat, que venen a cobrir espais buits de la col·lecció de fons del Museu de Valls.

 

De totes aquestes obres, una desena es presenten per primera vegada públicament. Són obres dels artistes Antoni Vila Arrufat, Pere Pruna, Manel Humbert, o del tarragoní Ignasi Mallol i del tortosí Francesc Todó. Entre aquestes noves incorporacions també hi ha un Jaume Mercadé. Una obra dels anys trenta, representant les adoberies vallenques, adquirit l'any passat. De fet Jaume Mercadé ha estat un dels artistes que el museu ha seguit amb més atenció, adquirint-ne gairebé deu peces entre pintura i joieria. L'altre artista del qual  el museu ha comprat un bon nombre de peces, és Pere Català Pic. Han estat creacions de fotografia publicitària. El tercer artista que ha rebut una atenció especial ha estat Francesc Galofre Oller.

 

Tant de Jaume Mercadé com de Pere Català Pic i Francesc Galofre Oller, a través de donacions i d'adquisicions o dipòsits, el Museu de Valls, n'ha esdevingut la institució de referència a nivell nacional. Gràcies a les adquisicions del museu, s'ha pogut ampliar la cronologia i l'extensió de la col·lecció vallenca. És important destacar que abans de l'any 2000 el Museu no tenia pràcticament cap fotografia a la seva col·lecció. Actualment té una representació prou interessant des dels anys trenta fins als anys seixanta del segle XX.

 

L'exposició s'estructura en set apartats: el segle XVIII, la generació vallenca del segle XIX, artistes dels anys vint i trenta, l'art de postguerra, les noves figuracions dels setanta, la generació dels vuitanta i la col·lecció de fotografia.

 

Potser també t'interessa:

El Museu de Valls es convertirà en l'escenari d'un robatori durant la propera Nit dels Museus