Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Arriba la fase final de la campanya de recollida selectiva de residus

Una informadora ambiental fa campanya de proximitat entorn de les zones de contenidors de recollida de residus
Els objectius d'aquesta iniciativa són molt clars: reduir la quantitat de residus que van a parar al contenidor gris de resta i incrementar els residus que són recollits selectivament | BP Diari

 

Des del passat 12 de setembre de 2018, a diferents punts de Valls s'està realitzant una campanya informativa sobre la recollida selectiva dels residus, la qual arribarà a la seva fi a finals d'aquest mes d'octubre. Aquesta campanya suposa la continuïtat d'una altra de característiques molt similars que es va realitzar durant l'any 2017.

 

El funcionament de la campanya és el següent: una informadora preparada recorre la ciutat de Valls fent campanya de proximitat parlant directament amb les persones que van a llençar els residus als contenidors. Durant el seu recorregut, la informadora dona consells i informació a les persones que ja separen els residus i s'encarrega de solucionar possibles dubtes sobre els objectes que es poden o no dipositar a cada contenidor. Així mateix, s'encarrega d'explicar, a aquelles persones que no separen els seus residus, l'existència de serveis de recollida d'andròmines o la possibilitat d'obtenir descomptes a la taxa de residus si es potencia l'ús de la deixalleria, entre altres coses.

 

Els objectius d'aquesta iniciativa són molt clars: reduir la quantitat de residus que van a parar al contenidor gris de resta i incrementar els residus que són recollits selectivament. Ara fa uns anys que el percentatge de recollida selectiva enregistrat a Valls es troba estancat al 40%, i la intenció es propiciar un augment gradual. D'altra banda, també es pretén reduir el percentatge de residus impropis, és a dir, aquells residus que es dipositen als contenidors de recollida selectiva però no al contenidor corresponent.

 

Els residus que es dipositen al contenidor gris de resta acaben el seu trajecte sent incinerats. En canvi, tot allò que es diposita, correctament, als contenidors de recollida selectiva, es pot fer servir als processos de reciclatge. Cal recordar, a més, que la gestió dels residus dipositats al contenidor gris comporta una penalització econòmica a l'ajuntament que s'ha de repercutir en el rebut de la recollida de residus.

 

Aquesta es tracta d'una campanya dirigida pel Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament i és finançada íntegrament pels sistemes integrats de gestió (SIGs) Ecoembes i Ecovidrio, encarregats de la gestió dels sistemes de recollida selectiva d'envasos de vidre, envasos lleugers i paper/cartó. El cost de la campanya és de 4.834,00 € sense IVA.

Comentaris