Figuerola del Camp es prepara per viure una nova Festa Major de Sant Jaume

El sopar de germanor a l'envelat tornar脿 a ser un dels actes m茅s multitudinaris del cap de setmana
Els gegants del poble fan la tradicional aparici贸 en la cercavila abans del preg贸 | J.G.

 

Figuerola del Camp viur脿 cinc dels dies m茅s especials de l'any que ompliran el poble de gom a gom entre el 25 i el 29 de juliol amb la celebraci贸 de la Festa Major de Sant Jaume. El tret de sortida a la programaci贸 en honor al patr贸 d'aquest municipi de l'Alt Camp tindr脿 lloc el dijous a la nit, amb la festa cubana a la piscina municipal, organitzada pel Bar de la Piscina.

 

Els actes del divendres s'iniciaran al punt de les 12.00 h del migdia amb el repic de campanes que anunciar脿 la festa arreu de la poblaci贸 i l'arribada dels gegants a la pla莽a de Sant Jaume, preparats per la cercavila de la tarda. A les 16.00 h es dur脿 a terme la final del curset de nataci贸 amb l'entrega del diploma de record a la piscina municipal i a les 19.00 h els gegants de Figuerola, el Morrot i la Mixarda, el Manotes, els Capgrossos i el Grup de Percussi贸 de Figuerola protagonitzaran la cercavila festiva pels carrers del poble.

 

Consulta el programa d'actes de la Festa Major de Figuerola 2019!

 

A les 20.00 h, el Grup de Teatre Quin Batre i les autoritats municipals pronunciaran el preg贸 de la Festa Major i, una hora m茅s tard, es dur脿 a terme el sopar de germanor a l'envelat, un dels actes m茅s multitudinaris i tradicionals de Figuerola. La nit clour脿 amb el ball de Festa Major, a c脿rrec del Grup Loren i, a la mitja part, es far脿 lliurament del premi del concurs de Cartells de Festa Major.

 

El dissabte 27 al mat铆 es desenvolupar脿 la part del ritual m茅s tradicional de la Festa Major amb el repic de campanes, l'ofici solemne concelebrada en honor al patr贸 Sant Jaume i la profess贸 amb la imatge pels carrers del poble, acompanyada de la Cobla Ress貌 dels Aires del Pened猫s. En sortir de missa, hi haur脿 vermut i ballada de sardanes amb la mateixa cobla al carrer Solar.

Figuerola celebra la Festa Major d'estiu en honor a Sant Jaume, al voltant del 25 de juliol | Albert Oliva

 

A la tarda, a les 18.30 h tindr脿 lloc la projecci贸 del Reportatge de les Grans Festes de Coronaci贸 de la Mare de D茅u de l'Esperan莽a 2018 i la visita a l'exposici贸 de fotografies, a la Sala d'Actes de la Cooperativa. A les 19.00 h, Festa Holi, amb color, m煤sica i diversi贸, organitzada pel Grup de Joves de Figuerola, a l'estadi municipal del Castell de l'Oleguer.

 

La jornada clour脿 amb un sopar amb varietat de coques salades, maridat amb Cerveses Clandestines de Montferri i amenitzat pel grup Ellas Music Bandes, a c脿rrec del Grup de Joves de Figuerola, a la pla莽a Sant Jaume. A les 00.00 h, s'iniciar脿 el correfoc pels carrers del poble, a c脿rrec del grup de Diables del Pla de Santa Maria i a 01.00 h, concert del grup de versions La Prole Band, a l'envelat. A les 03.00 h, actuaci贸 de DJ's, a l'envelat i a les 5.00 h, xocolatada per acabar la nit.

 

Els actes de diumenge comen莽aran ben d'hora, a les 8.00 h, amb la caminada popular que cada any organitza Figactiva't. A les 11.00 h tindr脿 lloc la jornada de portes obertes del Museu Etnogr脿fic Municipal i dels museus de la Fundaci贸 Privada Catalana per l'Arqueologia Ib猫rica, amb pr猫via inscripci贸 a l'Ajuntament o al Rebost de la Merc猫. A les 11.30 h, es dur脿 a terme la missa dominical i, una hora despr茅s, l'inici del 5猫 concurs de paelles al carrer del Solar, que s'emmarca dins de la Festa dels Hortolans. A les 15.00 h hi haur脿 el dinar de paella i posteriorment s'entregaran els premis del concurs i s'iniciar脿 la rua amb la xaranga. La jornada acabar脿 a les 19.00 h amb el partit entre aparellats i desaparellats, a l'estadi municipal del Castell de l'Oleguer.

Des de fa anys, el Grup de Teatre Quin Batre protagonitza el preg贸 de festes | Grup Teatre Quin Batre

 

L'煤ltim dia de la Festa Major de Figuerola es dedica, tradicionalment, als m茅s petits. En aquesta edici贸, a les 12.00 h, tindr脿 lloc la festa aqu脿tica amb inflables a la piscina i, a la tarda, a les 18.00 h, berenar per la quitxalla i taller de construcci贸 amb peces de fusta, a l'envelat. A les 19.30 h, activitat 'Diables per un dia', amb els Diables del Pla de Santa Maria (a partir de 8 anys). Per finalitzar els dies de festa, a les 22.00 h, tindr脿 lloc el sopar de motxilla, a l'envelat i tot seguit, es disparar脿 un castell de focs per acomiadar la Festa Major de Sant Jaume, a c脿rrec dels Diables del Pla.