Tot a punt per a la Festa Major de Vila-rodona

La cultura popular, els concerts, el correfoc, els gegants i les sardanes destaquen en una celebració que es durà a terme del 6 al 12 d'agost
Correfoc de la Festa Major de Vila-rodona | Gerard

 

El municipi de Vila-rodona es prepara per celebrar una nova edició de les seves festes. Així doncs, del 6 al 12 d’agost tindrà lloc la Festa Major d’Estiu 2018. S’ha programat una setmana plena d’activitats per a totes les edats. Les festes d’enguany recullen els actes que han despertat més interès entre els assistents en les últimes edicions. La cultura popular, els concerts, el correfoc, els gegants i les sardanes ompliran els carrers del municipi per tal de viure de manera molt intensa aquestes festes.

 

L’alcalde de Vila-rodona, Ramon M. Bricollé, han destacat que «aquests dies de Festa Major són per passar-ho bé, des dels més petits als més grans. Per això, us presentem aquest programa encarat a tots els gustos».

 

Aquest és el programa d’actes de la Festa Major de Vila-rodona:

 

Actes previs de la Festa Major d’Estiu

Les activitats prèvies a les festes començaran aquest dijous, 2 d’agost, a les 18.30 hores amb les competicions finals de la Lliga d’Estiu de Pàdel. Els partits tindran lloc a les pistes de pàdel de la localitat. El divendres, 3 d’agost, a partir de les 20.00 hores se celebrarà el XXIII Memorial de Petanca Toni Egea al Camp de Futbol. Les inscripcions es podran fer fins al dia 1 d’agost i tindran un preu de cinc euros, amb sopar inclòs.

 

El dissabte, 4 d’agost, de les 9.00 a les 14.00 hores es farà un entrenament de Tirada al Plat al Camp de Tir. Les inscripcions tindran lloc al mateix lloc. A més, durant l’entrenament hi haurà esmorzar per a tots els assistents.

 

A les 10.00 hores, els nens i nenes d’entre sis i dotze anys podran participar en el III Torneig Local Infantil d’Escacs al local de Fires. A partir de les 15.00 hores començarà el Torneig Ramon Maria Calderé al pavelló. A les 16.00 hores tindrà lloc el II Torneig de Ràpides d’Escacs. L’acte serà al local de Fires i hi podran participar tant els federats com els no federats.

 

A la mateixa hora començarà el Campionat Oficial de Tirada al Plat. A partir de les 19.00 hores es farà la tradicional Tirada de Bitlles a les Moreres. Tothom qui vulgui participar s’haurà d’inscriure a l’Ajuntament fins al 2 d’agost. Finalment, a les 22.00 es lliuraran els premis del Torneig Ramon Maria Calderé al pavelló de Vila-rodona.

 

L’inici de la Festa Major de Vila-rodona i la III Baixada de Trastos

Els actes oficials de les festes començaran el dilluns, 6 d’agost, a partir de les 13.00 hores amb el repic de campanes d’inici de Festa Major. A les 17.00 hores hi haurà un tobogan aquàtic a la Quintana del Castell perquè tant grans com petits gaudeixin de moments de diversió refrescant continuada.  A partir de les 21.00 hores se celebrarà el XXIII Memorial de petanca Toni Egea a les Moreres del Casal.

 

El dimarts, 7 d’agost, a les 18.00 hores tindrà lloc la tradicional Baixada de Trastos. Rafael Vives, presentador del programa ‘Ja t’ho faràs’ de TV3 serà l’encarregat de lliurar els premis. A les 22.00 hores es farà un sopar de motxilla a l’envelat, ple d’activitats sota les estrelles.

 

Els plats forts de les festes de Vila-rodona

El dimecres, 8 d’agost, a partir de les 18.00 hores tindrà lloc la Cronoescalada BTT de Vila-rodona. Un dels actes més destacats de la Festa Major serà la Inauguració de la Sala 1 d’octubre a la Casa de Cultura, a les 20.00 hores. A partir de les 22.00 hores, la plaça dels Arbres s’omplirà de balls de sardanes a càrrec de la Cobla Reus. Un cop acabi, es repartirà la tradicional sangria entre els assistents.

 

El dijous, 9 d’agost, a les 18.30 hores a la Quintana del Castell, se celebrarà una cercavila amb els capgrossos, la cuca de Vila-rodona, la Colla Gegantera La Pessigolla de Valls i la Colla Gegantera El Calçot AAEET. En finalitzar l’acte hi haurà gelat per a tots els participants.

 

A partir de les 22.00 hores tindrà lloc el tradicional sopar de Festa Major i un concert a càrrec de Ian Lints & The Band a l’envelat. A les 00.00 hores, les formacions Pop’n Roll i Guetto Orquestra oferiran un concert a la plaça dels Arbres.

 

Un cap de setmana ple de festes, concerts i activitats de Festa Major

El divendres, 10 d’agost, a les 11.30 hores a l’església de Santa Maria de Vila-rodona se celebrarà l’Ofici Solemne en honor a Sant Llorenç. A partir de les 13.00 hores, a les Moreres del Casal, tindrà lloc un vermut musical amb la formació The Trees.

 

A les 18.30 hores tindrà lloc un dels actes més destacats de les festes: el Correbars. Enguany comptarà amb l’animació de la xaranga Sense Nom. A partir de les 20.00 hores hi haurà un concert de tarda a càrrec de l’Orquestra Europa. L’acte serà a l’envelat i tindrà un preu de cinc euros. A les 00.00 hores es farà el ball de nit.

 

El dissabte, 11 d’agost, de les 12.00 a les 14.30 hores, hi haurà inflables a la piscina municipal perquè els més petits es refresquin i a la vegada es diverteixin. A les 20.30 hores del vespre s’iniciarà el Correfoc a càrrec dels Diables de Vila-rodona. A continuació, tindrà lloc una actuació del grup infantil de timbalers a la plaça dels Arbres.

 

Correfoc de la Festa Major de Vila-rodona | Gerard

 

A partir de les 00.00 hores es faran els concerts de Pachawa Sound i Hotel Cochambre. A més, per acabar d’amenitzar la nit, hi haurà una discomòbil amb la Cocteleria a les Moreres del Casal.

 

El diumenge, 12 d’agost, serà l’últim dia de Festa Major. Així doncs, a les 19.00 hores tindrà lloc la Festa Holi al Camp de Futbol, una celebració que pintarà el municipi de colors. A partir de les 19.30 hores, a l’envelat, hi haurà el ball de tarda a càrrec de l’Orquestra Pensylvania. Finalment, a les 00.00 hores, el ball de nit tancarà el programa d’actes de la Festa Major de Vila-rodona.  

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris