GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Valls celebrarà el tradicional tríduum en honor a la Mare de Déu de Montserrat

Els actes es desenvoluparan a la parròquia de la Mare de Déu del Carme, del 25 al 27 d'abril
La imatge actual de la Mare de Montserrat és obra de Josep Llimona | Pol Montserrat

 

Del dijous 25 al dissabte 27 d’abril a la Parròquia de la Mare de Déu del Carme de Valls es duran a terme els actes de la festa en honor a la Mare de Déu de Montserrat, la patrona de Catalunya. La programació té per protagonista el tríduum. El dijous 25 i divendres 26, el tríduum i la missa serà a les 10.00 h del matí a la parròquia del Carme. Pel que fa al dissabte 27 d'abril, festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, el tríduum serà a les 19.00 h i seguidament hi haurà l'ofici solemne.

   

Com marca la tradició, després de l'ofici es durà a terme el tradicional besamans a la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, pobra del prestigiós escultor modernista Josep Llimona. En el transcurs de l'acte es repartiran els ramells de boix beneit amb la cinta de la senyera.

 

Des de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Valls es recorda que al llarg dels tres dies es podrà fer el donatiu anual per la Confraria, que servirà, entre d'altres, per al manteniment de la llàntia votiva que la ciutat té en ofertori a la basílica de Santa Maria de Montserrat.

 

Patrona de Catalunya des de 1881

L'11 de setembre de 1881, el papa Lleó XIII va declarar la Mare de Déu de Montserrat com a patrona oficial de Catalunya. Se li concedí també el privilegi de tenir missa i oficis propis. La seva festivitat se celebra el 27 d'abril. A la Mare de Déu de Montserrat se l'anomena «La Moreneta». A altres llocs dels Països Catalans, hi ha altres verges negres conegudes d'aquesta manera, com la Mare de Déu de Lluc (patrona de Mallorca) i a altres parts del món, com la Mare de Déu de la Candelaria a Tenerife (patrona de Canàries).