El festival Guant torna a Valls a la tardor

La música i les titelles seran les protagonistes de la catorzena edició del certamen
A partir del 20 de novembre es podrà veure l'exposició 'Majoria d'edat! Els 18 anys dels titelles de Micro Troupe'. | Cedida

 

A la tardor Valls serà el centre de la catorzena edició del Guant, el Festival de Teatre de Titelles. Entre el 20 i el 25 de novembre, set companyies oferiran tot el seu talent en una edició on es posarà l’accent en el diàleg entre la música i les titelles. També s'oferirà una mirada cap al món oriental amb els titelles de paper amb la tècnica de la papiroflèxia, i per primer cop diumenge al matí es programarà una proposta per a infants a partir de només un any.

Com a actes destacats hi ha l'estrena de la versió amb l'electrònica en directe de l'espectacle ‘Identitats’ de la capdavantera i històrica companyia catalana Rocamora, dissabte dia 24 al Teatre Principal. En un afany de potenciar aquest diàleg entre la música i les titelles, la companyia Matito de Cambrils amb els sons en directe d'Artur Gaia, membre de la mítica formació ebrenca Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, el mateix 24, oferiran l’espectacle ‘Matito i la grandíssima roda de fira’.

 

Un festival amb varietat de tècniques

Amb la direcció artística d'Eudald Ferré, la mostra també oferirà altres tècniques que aportaran varietat i diversitat als espectadors. Així, la tècnica d'actor/narració i manipulació en directe es podrà veure a través de tres companyies catalanes. Festuc Teatre amb el seu muntatge ‘Adéu Peter Pan’, Mimaia Teatre amb el treball ‘Roig Pèl Boig’, i els murcians Teatro los Claveles, una companyia fundada el 1993 que presenta espectacles en català com ‘Les set Cabretes’, seran els exponents d'aquesta varietat tècnica. 

 

El teatre d'ombres també estarà present i arribarà a Valls de la mà de la Companyia Mercè Framis i el seu espectacle ‘La Lluna i la pruna’, mentre que la centenària tècnica de la papiroflèxia desembarcarà amb el taller de titelles compartit amb l'artista tailandesa Arunee Vasanserekul. 

Exposició de Micro Troupe

L'exposició ‘Majoria d'edat!’ que enguany presenta el certamen farà un viatge pels divuit anys de la companyia Micro Troupe, especialment suggerent perquè es tracta d'un grup que en els seus muntatges ha emprat diverses tècniques de titelles ja siguin de fil, de tija, de guant, de guant tradicional català, i de taula, combinades amb la interpretació dels actors i la música en directe. Dimecres 21 i dijous 22 s'oferiran visites guiades per part de la companyia i adreçades als centres escolars.

 

En el mes de setembre el Guant farà públiques les diferents poblacions que també acullen més espectacles així com altres activitats de dinamització de carrer.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris