El pavelló Joana Ballart de Valls estrena nou parquet amb l'inici del nou curs

S’han invertit 90.000 euros en les obres, que es van iniciar el passat mes de juliol. L'anterior parquet presentava importants deficiències
L'alcaldessa, Dolors Farré, ha visitat el pavelló aquest dijous. | Cedida

 

El pavelló municipal Joana Ballart de Valls ja ha estrenat el nou parquet en la seva pista central. Això ha estat després de les obres que s’han fet des del passat mes de juliol.

Aquest dijous 12 de setembre, l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha visitat l'equipament acompanyada pel president executiu del Club Bàsquet Valls, Magí Mallorquí, pel president del Patronat Municipal d'Esports, Enric Garcia, i el regidor responsable d'equipaments municipals, Xavier Salat.

Les obres han comportat una inversió de 90.000 euros i han suposat la substitució completa del parquet de l'històric pavelló poliesportiu. Els treballs s'han executat durant aquest estiu per interferir el mínim possible en el calendari d'activitats, entrenaments i competicions esportives.

L’anterior parquet presentava deficiències importants

L'antic parquet, que ja tenia més de 15 anys, presentava deficiències importants per a la pràctica de l'esport i, amb les obres actuals, s'ha aprofitat per sanejar el subsòl, a més de col·locar-hi tela asfàltica aïllant.

La superfície de l'actuació és de 935 m2 i el nou parquet, de faig massís, té 22 mm de gruix. S'han senyalitzat també les zones de joc per a bàsquet i també per a handbol i futbol sala.

La col·locació del nou parquet és la segona inversió en pocs anys al Joana Ballart. L'any 2018, l'Ajuntament i la Diputació de Tarragona ja van remodelar la instal·lació amb motiu de la celebració de les competicions de tenis taula dels Jocs Mediterranis. En aquella ocasió, amb una inversió de 149.000 euros.

El pavelló construït l'any 1971 rep el mom de Joana Ballart, esposa d'Antonio Gallardo, una de les persones que, junt amb socis del CB Valls i diversos ciutadans, més va col·laborar econòmicament per construir aquesta emblemàtica instal·lació amb gairebé 50 anys d'història.

Construcció d'una nova pista poliesportiva

D'altra banda, la instal·lació del parquet al pavelló coincideix amb la construcció d'un nou equipament al Centre Esportiu Municipal el Vilar. En concret, continuen les obres a la nova pista del Vilar que, amb una inversió de 331.000 euros, se situarà a l'espai que ocupava l'antiga piscina del Vilar. 

Aquesta nova pista estarà adaptada per a la pràctica del futbol de sala, bàsquet, handbol, patinatge i hoquei. La pista tindrà unes dimensions de 44x22 metres i el projecte també contempla la millora urbanística de tot l'espai i l'eliminació de barreres arquitectòniques per permetre l'accessibilitat a les futures instal·lacions.

També s'ha previst la construcció d'un mur perimetral i la instal·lació de nous punts de llum. Es preveu que les obres a la nova pista finalitzin a mitjans del mes d'octubre.

"🎲BONES NOTÍCIES: Alcover compta amb una nova entitat!" "🎭Torna el cicle 'Parlem contemporani?' al Convent de les Arts d'Alcover"