ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Valls dona el tret de sortida oficial a la Firagost 2018

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública inaugura la 64a edició d'aquesta fira dedicada als productes del camp català
Albert Batet, alcalde de Valls i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, visitant la Firagost 2018. | J.V.

 

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, ha inaugurat aquest dimarts, 31 de juliol la 64a edició de la Firagost de Valls que s'allargarà fins demà dimecres 1 d'agost. Tot i que en un primer moment estava prevista la presència del conseller d’Interior, Miquel Buch, aquest ha cancel·lat la visita a la capital de l'Alt Camp per centrar-se en la problemàtica al voltant del taxi que aquests dies s'està vivint a Barcelona. Consulteu el programa d'actes complert de la Firagost en aquest enllaç.

 

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, fent el discurs d'inauguració de la Firagost 2018. | J.V.

 

Puigneró, durant l'acte inaugural, ha recordat que el país «no està en una situació normal; encara tenim persones mancades de llibertat o a l’exili». A més, ha subratllat la força que té Valls amb la seva fira agrícola que «fa identitat i fa país». En l'acte, el president de la Cooperativa Agrícola de Valls, Salvador Domingo, ha aprofitat el seu discurs per denunciar els robatoris al camp i el perill dels incendis als boscos.  

 

El Saló de Plens de l'Ajuntament en l'acte d'inauguració de la Firagost 2018 de Valls. | J.V.

 

Més de 350 expositors a la Firagost

Amb la presència de més de 350 expositors, Valls es converteix, durant dos dies, en la capital dels productes del camp, amb l'arribada d'uns 100.000 visitants. I aquest fet no ha estat passat per alt al conseller, que després de la inauguració oficial ha fet un recorregut per la zona firal, la qual ocupa més de 40.000 metres quadrats a l'aire lliure, entre carrers i places, fet que representa més d'1,5 quilòmetres d'estands i parades al centre de Valls. 

Albert Batet i el conseller Jordi Puigneró durant la visita als estands de la Firagost de Valls. | J.V.

 

La mostra, que compta amb la participació d'una trentena de cooperatives, s'hi poden trobar productes del camp català –des de fruites, verdures i plantes, a embotits i alimentació artesanal, passant per ceràmica i artesania, fins a vehicles i maquinària agrícola. Entre els principals atractius, hi destaca la cursa-concurs de portadors de saques d'avellanes, que es fa aquest dimarts a la nit al passeig de l'Estació, i la tradicional exhibició castellera de dimecres a la tarda, en un duel entre les dues colles castelleres locals. 

 

Les millors imatges de la Firagost 2018 de Valls.