Comença la 64a edició de la Firagost de Valls amb més de 350 expositors

La fira del camp català emplenarà els carrers del municipi de productes i activitats
El passeig de l'Estació acull l'exposició de tractors | Josep Martí

 

La 64a edició del Firagost arrenca aquest dimarts a Valls amb més de 350 expositors –entre els quals destaquen una trentena de cooperatives- repartits en 1,5 quilòmetres i 40.000 metres quadrats al centre de la capital de l’Alt Camp. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, serà l’encarregat d’inaugurar aquest 30 de juliol a la tarda l'emblemàtica mostra del camp català i gran aparador comercial de l’agricultura del país. La fira compta amb un ampli programa d'activitats paral·leles, com les curses de portadors i portadores de saques d'avellanes, un concurs de cavalls d'arrossegament en trineu, concerts o mostres de productes artesanals, entre molts d'altres. Consulteu el programa d'actes complert en aquest enllaç.

 

Un dels moments destacats de la Firagost serà dimecres al vespre | Josep Marti

 

Gran actuació castellera del Firagost

Un dels moments destacats de la Firagost serà dimecres al vespre, a les 20.15 hores, amb la gran actuació castellera amb la Colla Joves Xiquets de Valls i de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, a la plaça del Blat. A banda d'això, hi ha programat el VIII Concurs de Beure en Porró –aquest dimarts a les 20.00 hores-, el Concurs d'Arrossegament amb Trineu –dimarts a les 21.30 hores. La cursa-concurs de portadors de saques d'avellanes també es farà dimarts a les 23.00 hores. En la categoria masculina, es competeix amb un sac de 58 quilos a l'espatlla amb un recorregut de 1.500 metres; en la femenina, amb una saca de 28,800 quilos amb un recorregut de 1.000 metres. El programa també inclou una trobada de puntaires, una mostra de cervesa artesana, una exposició de bonsais, o una mostra de 'food trucks'.

 

El carrer de la Cort és un dels epicentres de la Firagost de Valls | Josep Martí

 

Expositors procedents de tot Catalunya

L'exposició de fruites i verdures, vins, plantes, jardineria, herboristeria, productes del camp i per al camp, instal·lades al nucli central de Valls, compta amb la participació d'expositors procedents dels llocs més diversos de Catalunya, entre ells més de trenta cooperatives agrícoles. Durant la Firagost es poden tastar i adquirir fruits secs, vins, caves, olis, misteles, mel, formatges, fruites, verdures, plantes, herboristeria o embotits artesanals.

 

Un participant a la Cursa de Portadors de Saques d’Avellanes de la Firagost de Valls. | Josep Martí

 

La màquinaria agrícola, al passeig de l'Estació

Al carrer Germans Sant Gabriel hi ha els estands Institucionals. A la plaça del Quarter, carrer Francesc Català Roca i carrers del voltant, es presenta una amplia exposició de ceràmica, terrissa i artesania. Al carrer del Teatre, es troben estands d'embotits i alimentació artesanal. Al passeig de l'Estació i carrer Vallvera una destacada mostra de maquinària agrícola i vehicles, amb totes les novetats amb maquinària i automoció. Les exposicions restaran obertes fins a la matinada el dimarts i fins a les 20.30 hores de dimecres. A la Capella de Sant Roc hi haurà l’Exposició de Bonsais i, a la plaça dels Alls, la 11a Mostra de Cerveses Artesanes. 

 

Firagost'2018 està organitzat l'Ajuntament de Valls, la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, la Societat Agrícola de Valls, l'Oficina Comarcal del DARP, la Unió de Pagesos i la Unió de Botiguers de Valls, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, del Consell Comarcal de l'Alt Camp, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, la Societat de Sant Antoni de Valls, l'Institut d'Estudis Vallencs, l'Autoritat Portuària de Tarragona, el Consorci de la Zona Franca i Repsol.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris