El Seguici Cerimonial infantil de Valls incorporarà la parella dels gegants petits per la Fira de Santa Úrsula

Els xiquets i xiquetes de l'Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela seran els balladors de les figures mentre que la Unió Anelles de la Flama s'encarregarà dels assajos i l'assessorament

La versió infantil del Seguici Cerimonial de la capital de l'Alt Camp creix amb la incorporació de noves peces d'imatgeria. Avui dimarts 22 de setembre a la tarda, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Valls, acompanyat dels representants de la Unió Anelles de la Flama i del Cau, l'Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela, han presentat el projecte dels Gegants de la Ciutat petits, el Gegant de la Porra i la Geganta.

Així, el pròxim 23 d'octubre, dins la programació de la Fira de Santa Úrsula, les noves figures que seran ballades pel CAU, amb la col·laboració dels geganters de la Unió Anelles de la Flama, s'estrenaran per tal d'entrar a formar part del ric conjunt de peces d'imatgeria festiva versionades en petit que desfila cada 25 de juny, durant el Tomet del Poble.

Els dos gegants petits són obra de l'escultor tarragoní Ferran Rei Domingo, del Taller d'Art i Creacions Ferran. La confecció del vestuari ha anat a càrrec de la vilafranquina Blanca Ferré i les corones han estat cisellades per l'orfebre Joan Serramià, tot a imatge i semblança dels elements originals que llueixen els Gegants de la Ciutat.

D'aquesta manera, el seguici petit de Valls creix i els gegants petits seran el quinzè element, sumant-se al drac petit, el ball de diables petit, l'ós petit, el basilisc petit, el ball de gitanes petit, els gegantons petits, el bou petit, el ball de pastorets, el ball de bastons petit, la mulasseta, el ball de la primera, l'àliga petita i la canalla de les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls.

Uns gegants patrimonials

Les figures originals dels Gegants de la Ciutat de Valls tenen un llarg llegat al seu darrera i han esdevingut uns dels elements amb major continuïtat en la festa patrimonial vallenca. Així l'any 1725 Valls va construir uns gegants. El 1764 haurien estat renovats pel notable escultor català d'origen vallenc Lluís Bonifàs i Massó (1730-1786). Durant cinc dècades, entre el 1869 i el 1921, el gegant va perdre la porra característica, un dels elements que més antics de la imatgeria festiva catalana, per substituir-la per una pipa. El 1947 es construirien els gegants actuals. El 2014 van estrenar nova indumentària realitzada pel prestigiós figurinista Amadeu Ferré i Mas (Barcelona, 1946). En aquest sentit, el projecte del Cau ha comptat amb seguiment protocol·lari de la comissió participativa de seguici cerimonial de Valls.

"Residència en alerta: 2 nous casos d'avis reinfectats de Covid a Valls" "El Cine Club de Valls: una de les entitats del sector més veteranes de Catalunya"