Els Gegants de Valls surten «excepcionalment» de la ciutat

Dissabte 14 de juliol a la tarda, els quatre gegants vallencs ballaran pels carrers d’Igualada amb motiu del 75è aniversari dels Gegants de la Ciutat d’Igualada
Els quatre gegants de Valls. | VallsDiari

 

Que els gegants vallencs es puguin veure fora de la ciutat és un cas excepcional, ja que són poques les vegades que surten de la població; només en ocasions molt especials i singulars. Aquesta vegada, el Lladrefaves, la Gegantona, la Geganta i el Gegant de la Porra ballaran pels carrers d’Igualada amb motiu de la festa del 75è aniversari dels Gegants de la Ciutat. 

L’esdeveniment, de gran ressò arreu del Principat, acollirà un acte de benvinguda institucional al matí, al Museu de la Pell, i un dinar de germanor. A la tarda tindrà lloc la mostra de gegants amb motiu del 75è aniversari de l’arribada dels actuals Gegants de la Ciutat a Igualada, i comptarà amb la participació de gegants centenaris, emblemàtics i històrics del país, com els gegants de Manresa, els gegants de Santa Maria del Mar de Barcelona, els gegants de Lleida, els gegants de Girona, els gegants de Casa Caritat o del Corpus de Barcelona, els gegants igualadins i l’Àliga de la Ciutat o els Gegants de la Ciutat de Valls.

 

La festa tindrà lloc el dissabte 14 de juliol a partir de les 5 de la tarda, amb una mostra de les figures convidades, una cercavila, els balls protocol·laris i un comiat festiu.

Gegants de la ciutat

La ciutat de Valls compta amb quatre gegants, de titularitat municipal. La primera referència documental es troba el 1725, quan es construeixen uns gegants per a l'acte de benedicció del nou santuari dedicat a la Mare de Déu del Lledó. El 1764 serien renovats per Lluís Bonifàs. Cal ressaltar que els gegants són l’únic element festiu de la ciutat que no ha perdut la tradició des de la seva creació.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris