Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Denuncien les males condicions de 40 gossos d'una finca al Pla de Santa Maria

Els animals viuen en una finca aïllada del poble, on resideix una família. La Guàrdia Civil, a través del Seprona, ha fet inspeccions en la zona i el cas ha arribat al jutjat
Els fets han passat al terme municipal d'El Pla de Santa Maria. | Cedida

 

Una quarantena de gossos d’una finca del terme municipal del Pla de Santa Maria viuen en males condicions i amb manca d’higiene. Segons han explicat fonts municipals, l’Ajuntament ha traslladat aquest cas als Serveis Socials i s’han posat en contacte amb les administracions competents, per denunciar la situació.

 

Aquests gossos serien propietat d’una família que viu en una masia aïllada del poble, en una finca apartada del centre del municipi. Des de l’Ajuntament asseguren que aquesta és una situació «complicada» ja que, els residents en aquesta casa tampoc col·laboren per solucionar el mal estat en què tenen els animals i, sembla ser, que «no s’entenen amb els Serveis Socials».  

 

Des del consistori del Pla de Santa Maria, reconeixen que és una situació preocupant, però que els consta que des de les administracions competents «s’està a sobre» del tema. De fet, des del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil, s’han fet inspeccions a la finca i el cas ha arribat als jutjats.

 

Fonts municipals asseguren que, com que la casa es troba a fora del poble, «no hi ha hagut cap molèstia en el municipi».

 

Cronologia dels fets

Aquest cas ve d’un any enrere. El 5 de desembre de l’any 2017 el Seprona va tenir coneixement del mal estat d’uns animals domèstics en una masia privada d’El Pla de Santa Maria.

 

El mes de gener de 2018, el Seprona va fer una inspecció a l’interior de la finca acompanyats d’una veterinària i van constatat que hi havia més de 40 gossos en condicions inadequades i que presentaven patologies compatibles amb la sarna. També van copsar que les instal·lacions de la casa presentaven manca d’higiene sanitària.

 

El 5 de febrer de 2018 es va fer un informe dels fets a les diferents administracions implicades (Ajuntament i Generalitat). Aquell mateix mes es va dur a terme una reunió entre representants de l’Ajuntament amb personal de Salut del Camp de Tarragona per prendre decisions sobre el cas.

 

Uns mesos després, al juny de 2018, el Seprona va tenir coneixement que la situació dels animals seguia sent la mateixa que la primera vegada i que els inquilins no havien fet res per pal·liar-ho.

 

A principis de juliol van tornar a fer una inspecció i ho van comprovar ‘in situ’. Novament, amb el veterinari, van constatar el mal estat dels animals i el van titllar de «molt greu».

 

A partir d’aquí, el Seprona va obrir diligències judicials en considerar que els fets podrien suposar una infracció penal, segons han informat fonts de la Guàrdia Civil.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris