Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

FOTOS

Reus s'omple de roses i llibres en un matí radiant de Sant Jordi

El govern espanyol critica el «Pati U d’Octubre» de l’Institut Narcís Oller de Valls

La portaveu del govern espanyol diu que no li sembla un nom adequat perquè l’1-O va ser una data «de trista memòria»
La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. | TarragonaDigital.com

 

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha criticat aquest divendres, 5 d’octubre, que l’Institut Narcís Oller de Valls hagi batejat un dels patis del centre com a «U d’Octubre». Preguntada per aquesta qüestió durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Celaá ha declarat que no li sembla «un nom adequat» perquè creu que «l’u d’octubre del 2017 va ser una data de trista memòria per al conjunt de la política espanyola, inclosa Catalunya». La portaveu ha expressat que, per tant, «suggeriria un altre nom més propi de la història i la cultura de Catalunya».

 

Imatge de la placa del «Pati U d'Octubre» de l'Institut Narcís Oller de Valls. | INS Narcís Oller

 

L'institut va inaugurar el pati aquest dilluns, 1 d'octubre

L’escola va inaugurar el pati davanter de l’institut el passat dilluns, 1 d’octubre, batejant-lo amb el nom de «Pati U d’Octubre». El centre educatiu va decidir posar-li aquest nom «en reconeixement a totes les persones que van fer possible el Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya» aquell dia. Es tracta d’un acte més d’entre tots els que es van fer entre el 29 de setembre i l'1 d'octubre arreu del territori català per commemorar el primer aniversari de l’1-O.

 

Durant l’acte, es van celebrar xerrades de reflexió i record d’una «jornada intensa i dura» i alumnes i professors van expressar davant dels assistents què va significar per ells l’U d’octubre. «Famílies, alumnes, professors i vallencs van defensar l’institut i van viure una jornada que no oblidaran mai», recorden des del centre. «Tothom va aportar el seu granet de sorra, informàtics, castellers o alumnes de teatre».  

 

En l’acte també es va cantar la cançó «Louisiana o els camps de cotó», d’Els amics de les arts, «en record a tots aquells que ho van fer possible i a aquells que no hi són». Finalment, es va fer la descoberta de la placa commemorativa del Pati U d’octubre.  

Comentaris