Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El GTP prepara ‘L’encàrrec’, un homenatge al vallenc Pere Mialet

Els propers 5 i 6 d'octubre, el Grup del Teatre Principal portarà a escena un muntatge basat en les obres de l'escriptor vallenc
El Grup del Teatre Principal assajant. | Cedida

 

Anys després de ser representat a Valls per darrera vegada, els textos de Mialet tornaran a l'escenari del Teatre Principal en un format especialment creat per l'ocasió. L'espectador podrà veure en un mateix muntatge diferents escenes de l'extensa obra de l'autor en les dues representacions que s'han programat, i que enceten la temporada estable als Teatre de Valls.

 

Sota la direcció de Francina Fernández, qui també ha estat encarregada de crear l'espectacle, una vintena d'actors i actrius del GTP formaran el repartiment.

 

La cita amb l'espectador serà el primer divendres i dissabte d'octubre a les 21.00 hores, i les entrades per l'espectacle es poden comprar a les taquilles del Teatre Principal a partir del dia 26 de setembre en horari intensiu, una hora abans de les sessions, o a través de Ticketea.

 

50 anys de la mort del vallenc Pere Mialet

Pere Mialet i Rabadà (Valls 1900, Barcelona 1968) fou periodista de professió, i paral·lelament a aquesta anà desenvolupant una vessant de creació literària, de caràcter popular, amb especial dedicació als contes i a la novel·la curta, generalment basada en l'experiència personal. Pere Mialet ocupà, a més, un espai de singular rellevància en el teatre català de la postguerra, en particular en el que afecta al teatre amateur que, si tenim en compte que en aquells moments era pràcticament l'únic que popularment i socialment existia, ens adonarem del gran d'interès que tingué la seva obra.

Pere Mialet i Rabadà. | Cedida

 

Entre altres obres, en el gènere teatral va escriure 'Error de perspectiva', 'Canvi de ruta', 'Melodia discordant', 'La mentida', 'El puntal', o 'El Cucut'.

 

El GTP de Valls

L’actual 'Grup del Teatre Principal', conegut com GTP, és l’hereu directe de l’antic Grup Escènic de la Congregació Mariana. El Ball de Vells, que es representa per la Festa Major de Sant Joan, i la representació dels Pastorets, són dos dels emblemes d'aquest grup teatral vallenc.

Comentaris