Albert Gironès i el president de l'IEV

El vallenc Albert Gironès guanya la 4a beca de fotografia Pere Català i Pic

El premi és convocat per l'Institut d'Estudis Vallencs

La 4a beca de fotografia Pere Català i Pic, convocada per l'Institut d'Estudis Vallencs, ja té guanyador. El jurat ha resolt atorgar l'edició d'enguany a Albert Gironès López, un cop vista la proposta i els objectius a assolir que planteja pel reportatge a desenvolupar sobre el tema de Valls i l'aigua, proposat en les bases de la convocatòria. La beca està dotada amb 900 euros i s'ha valorat el projecte de l'autor sobre la globalitat i la particular sensibilitat sobre el tema a desenvolupar.

Albert Gironès és llicenciat en Belles Arts  per la Universitat de Barcelona el 2017 i el 2019 obté el Màster en Producció i Comunicació Cultural a la Universitat Ramon Llull. La seva proposta fotogràfica vol girar al voltant de la ciutat pensada com a una península. Un tros de terra triangular envoltada d’aigua, pensant més aviat, en uns rajolins dèbils, prims però constants. De nord a sud, el torrent del Catllar, el de la Xamora i el del Sant Pou envolten el municipi per confluir al sud-oest d’aquest, al torrent del Puig, que desemboca al Francolí tres quilòmetres més enllà.

El projecte proposa documentar, amb imatges, aquestes estructures que permeten l’accés avui a la part central del municipi de Valls  des de l’exterior del marc que generen els torrents. Una documentació que es proposa realitzar des dels mateixos torrents, des del punt de vista de l’aigua, a través d’una sèrie de recorreguts de trànsit per aquests desconeguts ecosistemes vallencs. Així, les  fotografies resultants pretenen retratar els 18 ponts que permeten l’accés a Valls des de diferents punts del territori, així com la sèrie d’estructures autoconstruïdes anònimament, aprofitades, casuals i atzaroses en diferents indrets dels torrents, que permeten creuar-lo des d’un pla més immediat. El treball acabat serà exposat a l’Antic Hospital de Sant Roc.