Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Ja es poden sol·licitar els ajuts a famílies nombroses pel pagament de l'IBI a Valls

També s’ha obert el termini per a sol·licitar el descompte a la taxa de recollida i gestió de residus municipals als usuaris habituals de la deixalleria

Durant aquest mes de gener es poden realitzar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de Valls les sol·licituds de bonificacions per a famílies nombroses en l'impost de béns immobles de naturalesa urbana (IBI) com també els descomptes en la taxa de recollida i gestió de residus municipals per a tots els usuaris habituals de la deixalleria. Com a novetat, aquest 2019, es podran sol·licitar aquests tràmits online, a través del portal municipal de tràmits electrònics.

 

Bonificacions de l'IBI que oscil·len entre el 30 i el 90 %

L'ordenança fiscal que regula l'IBI preveu diverses bonificacions destinades a famílies nombroses, amb la voluntat d'alleugerir la pressió fiscal sobre l'habitatge que aquestes utilitzen com a domicili habitual. Les bonificacions oscil·len entre el 30 i el 90 %. Així, les famílies que viuen en habitatges amb un valor cadastral inferior a 30.000 euros es podran beneficiar d’una rebaixa del 90 % del rebut de l’IBI; les vivendes entre 30.000 i 40.000 euros de valor cadastral, tindran descomptes del 70 % i les d’entre 40.000,01 a 50.000 euros pagaran només la meitat del rebut.

 

Pels valors cadastrals superiors a 50.000 euros, les famílies nombroses es beneficiaran de descomptes del 30 %. A aquestes bonificacions s’hi podran acollir  totes les famílies nombroses que disposin del corresponent títol que ho acredita i que expedeix la Generalitat de Catalunya.

 

Descomptes a la taxa de recollida de residus municipals

El termini per a sol·licitar el descompte a la taxa de recollida i gestió de residus municipals als usuaris habituals de la deixalleria també s’ha obert aquest mes de gener i es podrà sol·licitar fins el 31 de l’esmentat mes. Els descomptes en aquest apartat poden arribar al 25 % si l’usuari ha fet un mínim de sis aportacions anuals a la deixalleria i al 20 % per a tots aquells que hi han fet un mínim de tres aportacions. En definitiva, els usuaris de la deixalleria poden aconseguir descomptes al rebut de les escombraries d’entre 22 i 29 euros.

Comentaris