Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Valls redueix un 4,4% l'impost de vehicles i congela la resta de taxes i preus públics

El plenari del proper dilluns dia 24 de setembre debatrà la modificació de les ordenances fiscals que també preveu la congelació de la resta d'impostos, taxes i preus públics
L'alcalde de Valls, Albert Batet, ha presentat les noves ordenances per l'any 2019. | J.V.

 

L'Ajuntament de Valls ha presentat aquest dimarts, 18 de setembre, les ordenances fiscals previstes per l'exercici de l'any 2019. Entre d'altres, la proposta de l'equip de govern preveu abaixar l'impost de vehicles de tracció mecànica –que se situa en el seu nivell més baix dels últims 15 anys– congelar la resta d'impostos, taxes i preus públics i anul·lar la taxa d'activitats per canvi de titular. Segons l'alcalde de Valls, Albert Batet, les noves ordenances són «el resultat de la feina ben feta», afegint que s'abaixa l'impost de vehicles perquè és un impost «que toca la butxaca de tothom».

 

Modificació de les ordenances i de pressupost  

El ple de l'Ajuntament de Valls debatrà el dilluns dia 24 de setembre la modificació de les ordenances fiscals municipals per a l'exercici 2019, i a més, l'equip de govern portarà al plenari un modificat de pressupost d'1,8 milions d'euros que, segons ha explicat Batet, ha de permetre licitar les obres de rehabilitació del projecte de Ca Xapes com a Llar del Jubilat.

 

El rebut de les escombraries a Valls es manté en els 114,20 euros

 

El consistori vallenc subratlla que la congelació d'impostos inclou totes les ordenances, preus públics i taxes i que, en aquest sentit, entre la principal taxa que es torna a congelar hi ha el rebut de les escombraries que es manté per sisè any consecutiu en els 114,20 euros. Una novetat important de les noves ordenances és la supressió de la taxa d'obertura d'establiments per a noves activitats. La mesura, segons destaca l'alcalde vallenc, suposa ampliar el cost zero per la implantació d'activitats, empreses i comerços que des de fa anys s'aplica a la capital de l'Alt Camp «per fomentar la creació d'ocupació i la reactivació econòmica».

Modificat de pressupost d'1,8 milions d'euros

 

El modificat de pressupost d'1,8 milions d'euros, a més del projecte de Ca Xapes com a Llar de Jubilat al qual s'hi destinen 1,4 milions, contempla altres inversions, com una partida de 450.000 euros pel servei públic d'enllumenat o l'adequació d'espais lliures i parcs infantils per 103.000 euros. També s'han previst 49.000 euros per adequar l'actual zona d'aparcament de vehicles de davant del pavelló Xavi Tondo. 

 

Destacar que Ca Xapes acumula ja una partida de 2,5 milions d'euros, xifra que, segons ha detallat Batet, hauria de permetre licitar les obres de rehabilitació de l'històric edifici aquest mateix any. El projecte preveu la rehabilitació integral de l'immoble i així facilitar el retorn de la Llar del Jubilat al què era la seva seu històrica.

Comentaris