Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

S'inaugura la temporada de calçots a Valls

La 5a Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls acull figures com Carme Ruscalleda i els xefs Albert Raurich, Carles Abellán i Joel Castanyé
La nova Amiga de l'Autèntica Calçotada es mostra molt agraïda per aquesta experiència | B.H.

 

«A Valls, quan acaben els castells, comencen els calçots», així ho ha dit l'alcalde de la ciutat de Valls, Alber Batet, en ocasió de la 5a edició de la Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls. Aquesta jornada serveix com a tret de sortida simbòlic per a la temporada del calçot, de la qual Valls n'és principal protagonista. Els actes han començat al voltant de les 10.00 hores, amb l'arrencada del primer calçot per part de Carme Ruscalleda, qui ha estat nomenada Amiga de l'Autèntica Calçotada de Valls.

 

L'arrencada del primer calçot

El sol ha volgut donar la benvinguda a la temporada del calçot. La premsa, algunes figures polítiques de Valls, membres de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls (IGP) i Carme Ruscalleda, s'han acostat a un camp d'un productor de la IGP Calçot de Valls, a pocs quilòmetres del centre de la ciutat. Allà, Carme Ruscalleda, cuinera catalana internacionalment reconeguda, ha dut a terme l'arrencada simbòlica del primer calçot. Abans, però, els membres de l'IGP li han explicat les bondats del calçot de Valls. La cuinera de Sant Pol de Mar ha defensat que «l'administració ha de vetllar per aquests productes de qualitat i ajudar a entendre al consumidor que val la pena gastar més diners en aquests productes».

 

Aquesta jornada serveix com a tret de sortida simbòlic per a la temporada del calçot, de la qual Valls n'és principal protagonista | B.H.

 

Francesc Amill, president de l'IGP Calçot de Valls es mostra optimista amb la comercialització del calçot i espera arribar a xifres similars a les de l'any passat, en què es van etiquetar més de 14 milions de calçots. A més, gràcies a les pluges que ens han acompanyat durant el conreu del calçot, els agricultors s'han estalviat moltes regades, fet positiu per a l'economia. Òscar Peris, regidor de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Valls, ha agraït la presència de Carme Ruscalleda: «el fet que, avui, ens acompanyin cuiners de la talla de la Carme Ruscalleda, farà que posicionem la ciutat, els calçots i, sobretot, les persones que han fet gran aquesta menja».

 

Carme Ruscalleda mostra el calçot que acaba d'arrencar | B.H.

 

Altres actes de la jornada

Després de la primera arrencada, la festa ha començat a la plaça del Pati, a les 11.30 hores, on s'ha obert el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot preparats per a l'ocasió pels restaurants KdValls, Planeta Kasteller, Luga, Ca l'Àngel, Marma, Restaurant Fèlix, Càtering ForEvents, Julià Mallol, Masia Bou, Portal 22 i Cal Ganxo, bar restaurant Colla Vella i els vins de la DO Tarragona representats pels cellers Mas Bella, Vinícola de Nulles, Mas Vicenç, Blanch, Sanromà i Estol Verd. A les 11.45, també al Pati, ha començat el 'showcooking' de la mà de tres xefs, Albert Raurich, del restaurant Dos Palillos, Carles Abellán del restaurant La Barra, i Joel Castanyé, del restaurant la Boscana, els quals han anat acompanyats d'una representació de restauradors locals.

 

Carme Ruscalleda ha dut a terme l'arrencada simbòlica del primer calçot | B.H.

 

Carme Ruscalleda, Amiga de l'Autèntica Calçotada

La gran cuinera catalana s'ha proclamat Amiga de l'Autèntica Calçotada a les 12.30 hores a la plaça del Pati. Ruscalleda s'ha mostrat molt agraïda per la possibilitat de poder participar de tan a prop de la festa del calçot de Valls. «Tot el país, i part de l'estranger, té ganes de tastar el calçot», ha dit la de Sant Pol de Mar, qui ha volgut remarcar la qualitat del calçot vallenc: «avui en dia, que els nutricionistes ens parlen de 'super foods', fer una calçotada és una 'super food' de primera».

 

Per acabar, ens quedem amb una recomanació de plat amb calçot de part de la Carme: «sense fer foc i sense engegar la cuina, tallaria el calçot en juliana i els posaria amb oli d'oliva, un puntet de pebre, un toc de vinagre, i me'l menjaria en un entrepà. Us recomano que feu entrepans vegetals, i el calçot, tallat fi, és millor, fins i tot, que una ceba».

Comentaris