Incendi a l'antiga fàbrica de Ca Clols, a Valls

Crema la vegetació del voltant de la nau abandonada
Incendi a l'antiga fàbrica de Ca Clols, a Valls | Albert Oliva

 

Els Bombers de la Generalitat s'han activat la tarda d'aquest dijous, 18 d'abril, per extingir un incendi a Valls. Segons han informat els Bombers, es tracta d'una nau abandonada al raval de Farigola, a tocar del Torrent de la Xamora. Sembla que s'ha incendiat vegetació del voltant de l'edifici. La nau on s'ha declarat l'incendi és l'antiga fàbrica de Curtidos Clols, ara buida i abandonada. 

 

Fins al lloc de l'incendi s'hi han desplaçat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, la Policia Local de Valls i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). De moment es desconeix si les flames han afectat l'estructura de l'edifici o bé només ha cremat la vegetació de l'exterior. Tampoc hi ha informació sobre si hi ha hagut alguna persona ferida a causa de l'incendi, ja sigui per cremades o per intoxicació de fum. L'incendi ha provocat una gran columna de fum negre que era visible des de diversos punts de la capital de l'Alt Camp, creant molta expectació entre els vallencs i vallenques.

 

 

Tot i que de moment es desconeix quin és l'origen de l'incendi, diversos veïns i testimonis creuen que el foc hauria pogut haver sigut provocat. Alguns veïns asseguren que dins la nau, abandonada, hi viuen diverses persones de manera il·legal i el lloc és concorregut per joves. L'interior i els voltants de la fàbrica estan plens de deixalles i materials inflamables, que han propiciat la propagació de les flames. Actualment la nau està abandonada i totalment oberta, tot i que encara és propietat de la família Clols. Durant dècades, la fàbrica de pell i llana va ser un gran motor econòmic per a la ciutat de Valls, arribant al seu punt àlgid entre els anys 50 i 70 del segle passat. 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris