Comencen les esperades festes de la Coronació de la Mare de Déu de l’Esperança de Figuerola del Camp

La consellera de Justícia i Afers Religiosos, Ester Capella, ha pronunciat el pregó institucional que ha donat el tret de sortida a 10 dies de festa plens d’activitats per a tots els públics
La consellera de Justícia i Afers Religiosos, Ester Capella, pronunciant el pregó inaugural. | J.G.

 

A les 18.00 d’aquest divendres, s’han encès les lluminàries dels carrers de Figuerola del Camp, engalanats per rebre unes festes molt esperades. Després de molts mesos d’intensa feina, han quedat inaugurades les Grans Festes de la Coronació de la Mare de Déu de l’Esperança, que serviran de pretext per poder coronar aquesta verge, gràcies a la concessió que ha fet el Vaticà, després d’una intensa feina feta per l’Arquebisbat de Tarragona, però que va iniciar el mossèn del poble, Jordi Sánchez, fa dos anys.

 

Després, les autoritats del poble i la comarca han rebut a la consellera de Justícia i Afers Religiosos, Ester Capella, que ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament. Seguidament, a la sala de la Cooperativa, la consellera ha pronunciat en pregó institucional que ha donat per inaugurades les festes.

 

Capella ha destacat que malgrat que Figuerola del Camp sigui un poble molt petit, «la tenacitat i el compromís que té el poble amb aquestes festes us ha fet forts». També ha volgut lloar el paper dels petits municipis en les societats modernes «des d’on també es treballa perquè cadascú pugui triar quin futur vol tenir i com podem salvaguardar els drets i les llibertats ara que la nostra democràcia es troba ferida per un ressorgiment de l’autoritarisme».

 

Després del pregó, el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, ha inaugurat les obres de diversos carrers. | J.G.

 

 

Tot seguit s’ha inaugurat la finalització de les obres i la remodelació dels carrers Verge de l’Esperança i Sant Jordi. També s’ha posat en marxa l’exposició ‘Les talles de la Mare de Déu’ a la biblioteca de la Fundació Privada Catalana per l’Arqueologia Ibèrica, al carrer Sant Jordi. Els actes d’avui han acabat amb un aperitiu a la Cooperativa.

 

Demà es presentarà la corona al poble

Demà dissabte, els figuerolins podran veure com és la corona que portarà la Mare de Déu, ja que al migdia es farà la seva presentació pública, a l’església. La corona és obra del joier Joan Serramià que l’ha dissenyat pensant en els elements més característics del poble.

 

S'ha inaugurat una exposició de talles de Mare de Déu. | J.G.

 

Comencen 10 dies d’actes per a tota la família

Des d’ara i fins diumenge 23 de desembre, aquest municipi de l’Alt Camp viurà 10 intensos dies de celebració amb activitats diàriament. Cultura popular, actes religiosos, exposicions, concerts, caminades o activitats infantils completen una variada programació perquè en puguin gaudir petits i grans.

 

El dia gran serà el 22 de desembre, data en què l’Arquebisbe de Tarragona, monsenyor Jaume Pujol, coronarà la Mare de Déu en un acte solemne que culminarà a la tarda amb la professó pels carrers del poble.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris