Els tres alumnes guardonats.

L'Institut Jaume Huguet de Valls guanya l'11a Olimpíada de Geologia

Tres alumnes del centre educatiu vallenc van passat la fase territorial que es va celebrar a Tarragona el 28 de febrer i ara competiran a la fase estatal

Yeray Ramírez Garcés, Joan Tous Valls i Rosa Invernon Moragas van guanyar la fase territorial de l'11a Olimpíada de Geologia celebrada a Tarragona el 28 de febrer. Tots tres són alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Jaume Huguet de Valls.

En Yeray va rebre el primer premi com a guanyador absolut, i el Joan i la Rosa van ser 2n i 3r classificats de la competició que es va fer a la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili, on van participar 82 alumnes procedents d'onze instituts de la zona de Tarragona

Els participants d'aquesta Olimp√≠ada van haver de fer una prova individual i una en grup. La prova individual, de tipus test, constava a resoldre problemes te√≤rics i pr√†ctics de resposta √ļnica sobre diferents continguts de geologia: geodin√†mica interna, mineralogia, petrologia, estratigrafia, paleontologia, geodin√†mica externa i geomorfologia, riscos geol√≤gics, mapes i talls geol√≤gics.

Pel que fa a la prova conjunta, en grups de quatre persones havien de fer un o dos exercicis de resposta oberta que podien incloure reconeixement de minerals, roques i fòssils, anàlisi de mapes geològics, talls i problemes senzills derivats de la interpretació dels mapes geològics.

Com a novetat d'aquest any, es van con√®ixer els noms dels guanyadors el mateix dia de les proves. Tots tres van obtenir com a premi un Atles geol√≤gic de Catalunya, guard√≥ atorgat per l'Institut Geol√≤gic i Cartogr√†fic de Catalunya, i una sortida de camp guiada pel Geoparc de la Catalunya Central.

Un cop finalitzades totes les proves, els alumnes participants i professors acompanyants van poder gaudir de la confer√®ncia ‚ÄėVida i mort al jaciment paleontol√≤gic del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella (Girona)‚Äô, que va anar a c√†rrec del Dr. Bruno G√≥mez de Soler, investigador de l'IPHES i professor d'Etnoarqueologia de la URV-UOC.

Els tres alumnes passen ara a la fase estatal

Els tres alumnes de l'Institut Jaume Huguet passaran ara a la segona fase o fase estatal d'aquesta 11a Olimp√≠ada, que tindr√† lloc al Museo de Paleontolog√≠a de Castilla ‚Äď La Mancha de Conca, el dia 28 de mar√ß. Aquesta prova pret√©n acostar els estudiants de batxillerat en el coneixement d'aquesta ci√®ncia i la seva import√†ncia en el m√≥n actual.

Est√† organitzada per l'Associaci√≥ espanyola per a l'ensenyament de les Ci√®ncies de la Terra i per la Societat Geol√≤gica d'Espanya en col¬∑laboraci√≥ amb el Col¬∑legi Oficial de Ge√≤legs, l'Institut Cartogr√†fic i Geol√≤gic d'Espanya, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Geoparc de la Catalunya Central, l'Institut Catal√† de Paleoecologia Humana i Evoluci√≥ Social (IPHES).  


Comentaris