Alumnes del Jaume Huguet de Valls guanyen l'Olimpíada de Geologia.

L'Institut Jaume Huguet de Valls guanya l'11a Olimpíada de Geologia

Tres alumnes del centre educatiu vallenc van passat la fase territorial que es va celebrar a Tarragona el 28 de febrer i ara competiran a la fase estatal

Yeray Ramírez Garcés, Joan Tous Valls i Rosa Invernon Moragas van guanyar la fase territorial de l'11a Olimpíada de Geologia celebrada a Tarragona el 28 de febrer. Tots tres són alumnes de 2n de Batxillerat de l'Institut Jaume Huguet de Valls.

En Yeray va rebre el primer premi com a guanyador absolut, i el Joan i la Rosa van ser 2n i 3r classificats de la competició que es va fer a la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili, on van participar 82 alumnes procedents d'onze instituts de la zona de Tarragona

Els participants d'aquesta Olimp√≠ada van haver de fer una prova individual i una en grup. La prova individual, de tipus test, constava a resoldre problemes te√≤rics i pr√†ctics de resposta √ļnica sobre diferents continguts de geologia: geodin√†mica interna, mineralogia, petrologia, estratigrafia, paleontologia, geodin√†mica externa i geomorfologia, riscos geol√≤gics, mapes i talls geol√≤gics.

Pel que fa a la prova conjunta, en grups de quatre persones havien de fer un o dos exercicis de resposta oberta que podien incloure reconeixement de minerals, roques i fòssils, anàlisi de mapes geològics, talls i problemes senzills derivats de la interpretació dels mapes geològics.

Com a novetat d'aquest any, es van con√®ixer els noms dels guanyadors el mateix dia de les proves. Tots tres van obtenir com a premi un Atles geol√≤gic de Catalunya, guard√≥ atorgat per l'Institut Geol√≤gic i Cartogr√†fic de Catalunya, i una sortida de camp guiada pel Geoparc de la Catalunya Central.

Un cop finalitzades totes les proves, els alumnes participants i professors acompanyants van poder gaudir de la confer√®ncia ‚ÄėVida i mort al jaciment paleontol√≤gic del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella (Girona)‚Äô, que va anar a c√†rrec del Dr. Bruno G√≥mez de Soler, investigador de l'IPHES i professor d'Etnoarqueologia de la URV-UOC.

Els tres alumnes passen ara a la fase estatal

Els tres alumnes de l'Institut Jaume Huguet passaran ara a la segona fase o fase estatal d'aquesta 11a Olimp√≠ada, que tindr√† lloc al Museo de Paleontolog√≠a de Castilla ‚Äď La Mancha de Conca, el dia 28 de mar√ß. Aquesta prova pret√©n acostar els estudiants de batxillerat en el coneixement d'aquesta ci√®ncia i la seva import√†ncia en el m√≥n actual.

Est√† organitzada per l'Associaci√≥ espanyola per a l'ensenyament de les Ci√®ncies de la Terra i per la Societat Geol√≤gica d'Espanya en col¬∑laboraci√≥ amb el Col¬∑legi Oficial de Ge√≤legs, l'Institut Cartogr√†fic i Geol√≤gic d'Espanya, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Geoparc de la Catalunya Central, l'Institut Catal√† de Paleoecologia Humana i Evoluci√≥ Social (IPHES).  


Comentaris