El Centre de Lectura de Valls organitza les Jornades Culturals amb motiu de Sant Jordi

Els actes començaran el dimarts dia 23 d’abril, diada de Sant Jordi, i s’allargaran fins al dissabte dia 27
Margarida Aritzeta és la nova degana de la Institució de les Lletres Catalanes | Ajuntament de Valls / Pere Toda

 

El Centre de Lectura de Valls va fer públic fa unes setmanes l’homenatge que l’entitat vol fer a Margarida Aritzeta i Abad. Aquest homenatge estarà dins de les Jornades Culturals del Centre de Lectura, les quals tindran lloc la setmana de la festa de Sant Jordi.

 

Aquest conjunt d’actes donaran inici el dimarts dia 23 d’abril, a les 19.30 h, a la sala d’actes de l’entitat, amb una conferència titulada, «Estimat Amades. Tradicions, costums i creences del catalans», a càrrec del cineasta, Raül Contel. Després de la conferència, es realitzarà a la mateixa seu social del Centre de Lectura, el tradicional sopar de Sant Jordi per tots els socis, familiars i amics.

 

L’endemà, el dimecres dia 24 d’abril, a les 19.30 h, a la sala d’actes de l’entitat, es pronunciarà una conferència titulada, «Margarida Aritzeta. Narrativa catalana», que anirà a càrrec del filòleg, Roger Roig. El dimecres dia 26 d’abril, a la mateixa hora i al mateix lloc, concert i rapsòdia, «Josep Pla», a càrrec del rapsoda Joan Massotkleiner i el guitarrista Toti Soler.

 

Per finalitzar aquestes Jornades Culturals, el dissabte dia 27 d’abril, a les 19.30 h, a la sala d’actes del Centre de Lectura es realitzarà l’acte que port per títol, «Llegim Aritzeta», que consistirà en una lectura dramatitzada de diferents fragments de l’obra literària de Margarida Aritzeta, i anirà a càrrec de Lluís Figuerola, Joana Mestres, Pilar Sans, Maria Sans i Francesc Cucurull.

 

Margarida Aritzeta és la nova degana de la Institució de les Lletres Catalanes

El passat 14 de març, la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, va proposar al Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes el nomenament de l’escriptora vallenca Margarida Aritzeta com a nova degana de la Institució de les Lletres Catalanes, en substitució d’Isabel-Clara Simó. L'escriptora és nomenada en el càrrec pel president de la Generalitat per un període de tres anys renovable.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris