‘Jornades de Lluita Noviolenta’ a Valls

La taula d’entitats i partits sobiranistes de la capital de l'Alt Camp aposta per aquesta estratègia per fer efectiva la República Catalana
La plaça de l'U d'octubre de Valls plena de gom a gom. | J.V.

 

Valls per la República, la taula de coordinació que aplega les entitats i els partits sobiranistes de Valls, organitza unes Jornades de Lluita Noviolenta per a la segona quinzena de febrer, perquè considera que «cal apostar per aquesta estratègia a l’hora de fer efectiva la República Catalana».

 

Aquestes jornades tenen com a objectiu, segons els seus organitzadors, «donar a conèixer la lluita noviolenta i reflexionar sobre el paper que pot jugar aquesta estratègia en el procés d'assoliment de la República Catalana». Les jornades inclouran una taula rodona, uns tallers pràctics, una exposició i activitats culturals de cinema i poesia.

 

«L’organització d’aquestes jornades és la conseqüència directa de les assemblees participatives que vam organitzar l’1 d’octubre passat als col·legis electorals de Valls un any després del referèndum: una de les idees més repetides en aquestes assemblees és que calia ser actius, organitzar-se i apostar per la noviolència com a estratègia d’èxit», segons Valls per la República.

 

La sala d'actes de l’Escola Enxaneta acollirà les dues principals cites de la jornada. D’una banda, el 20 de febrer, a dos quarts de 8 del vespre, es farà la taula rodona 'L’estratègia de la lluita noviolenta per fer efectiva la República Catalana'. Hi prendran part Martí Olivella (de Novact), Núria Roig (de la Fundació Randa), Ignasi Termes (d’Òmnium) i Joan Torres (de l’ANC). D’altra banda, el 23 de febrer, de 10.00 a 14.00 hores, es duran a terme els tallers de lluita noviolenta: a les 10.00 hores començarà el de com preparar una acció directa no violenta, i a un quart d’una el de comunicacions segures i riscos legals.

 

Les Jornades també inclouen la projecció de la pel·lícula Selma, sobre Martin Luther King, el 14 de febrer a les 9 del vespre a l’Institut d’Estudis Vallencs, conjuntament amb el Cineclub Valls, i l’espectacle de poesia 'Versos contra violència', a càrrec del col·lectiu Di-llums d’Arts al Forn, que tindrà lloc el 26 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Popular.