Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Junts per Catalunya aposta per reforçar la participació ciutadana a Valls

L’assemblea del partit aprova una resolució que insta l’Ajuntament a reforçar les accions en aquest àmbit i també en rendició de comptes i transparència
Imatge de l'assemblea del partit vallenc que ha tingut lloc aquesta setmana. | Cedida

 

L’assemblea de Junts per Catalunya – Partit Demòcrata a Valls ha aprovat la proposta de resolució que insta l’Ajuntament a reforçar les accions que s’impulsen en matèria de transparència, rendició de comptes i participació ciutadana. Aquest darrer concepte, precisament, ha centrat gran part del debat, ja que es vol ampliar a fons. És per això que la proposta subratlla tots els projectes duts a terme en participació ciutadana en totes les àrees en què treballa el consistori, tan diverses com cultura, ensenyament, salut, benestar social, economia i ocupació, comerç, medi ambient, esports, acció cívica, joventut o urbanisme, patrimoni i via pública, entre d’altres.

 

En aquest sentit, s’han impulsat òrgans de participació en els que hi prenen part una àmplia representació d’entitats i agents socials i cívics, que abasten bona part de l’acció municipal de totes aquestes àrees i que promouen la implicació del teixit social i ciutadà a l’activitat de l’Ajuntament i de la ciutat. A aquest treball transversal s’hi ha sumat el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal o el Pla Especial de Torrents, plans essencials en els processos de participació ciutadana, així com les reunions periòdiques amb totes les associacions de veïns per recollir de manera periòdica les propostes, queixes i suggeriments dels diferents barris de la ciutat.

 

Aposta per ampliar els processos participatius

Amb l’objectiu de continuar reforçant la participació ciutadana en la presa de decisions polítiques, la proposta de resolució insta a ampliar l’abast, entre d’altres, de processos com el dels pressupostos participatius de Valls. Així, s’assenyala que cal ampliar la base social dels vallencs que hi participen, augmentar-ne la dotació econòmica i fomentar que els projectes a votació responguin a aspectes que són d’interès general per a la ciutat i els barris.

 

El portaveu del grup municipal a l’Ajuntament, Marc Ayala, va presentar la proposta de resolució que va ser aprovada pels membres presents en la reunió celebrada aquesta setmana. L’assemblea va estar presidida per Jordi Garcia i Ramon Giró, caps comarcals i locals i també es va parlar i debatre sobre l’Assemblea Nacional que el partit Demòcrata celebrarà aquest cap de setmana, concretament, del 20 al 22 de juliol.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris