Un llamp fa un forat a la teulada del portal de l'Assumpta de Santes Creus

L'arquitecte de Patrimoni ha d'avaluar si els danys són prou greus. Cap persona va quedar afectada i tot va quedar en un ensurt
Els Bombers, treballant en l'edifici malmès. | Aj. Aiguamúrcia

 

 

L’impacte d’un llamp va deixar malmesa la teulada de l’edifici del Portal de l’Assumpta de Santes Creus. En concret, va fer caure la punta, sense provocar cap altre dany personal. Els Bombers de la Generalitat i tècnics del Departament de Patrimoni es van desplaçar ahir fins al lloc dels fets per avaluar la situació i comprovar que no caiguessin més parts de l’edifici.

 

Els Bombers van rebre l’avís de la caiguda del llamp a les 16.38 hores de la tarda d’aquest dijous. Es van desplaçar fins a Santes Creus amb una escala especial per poder arribar fins a la teulada de l’edifici afectat. Segons han informat fonts del cos de bombers, es tracta d’una zona que es troba a l’entrada però no és al Monestir. En aquell moment no hi passava cap persona però sí que és un lloc turístic i de pas.

 

Un cop arribats al lloc, els Bombers van comprovar que els efectes del llamp havien provocat un escampall de pedres i un forat a la teulada. Juntament amb arquitectes del departament de Patrimoni de la Generalitat, van revisar la teulada malmesa per assegurar-se que no en podien caure més parts.

 

Els Bombers van sanejar la façana de l’edifici

Un cop sanejada la façana i els accessos al Monestir i comprovar que no hi havia risc que es desprengués cap part de l’edifici, van finalitzar el seu servei. En l’estona que van estar al lloc es van treure teules, pedres i vidres, segons han explicat els Bombers. Des de l’Ajuntament d’Aiguamúrcia van informar que tot i l'aparatositat que va causar la presència dels Bombers a la zona, no va ser necessari tallar el carrer un cop acabats els treballs i es va permetre la circulació dels cotxes del veïnat, donat que no hi havia riscos per les persones. Ara l’arquitecte de Patrimoni ha d’avaluar si s’ha de fer una reparació de la teulada.

 

Notícies relacionades

Un llamp causa destrosses en un edifici de Miami Platja

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris