La Consellera d’Empresa i Coneixement lliura les Beques Europa als estudiants de Valls

En la Beca Ramon Barbat i Miracle, el beneficiari era alumne de l’Institut Jaume Huguet i el país d’estada acadèmica internacional ha estat Itàlia
L'acte va tenir lloc al saló de plens de l'Ajuntament de Valls | Cedida

 

Divendres 4 d’octubre, va tenir lloc l’acte de cloenda de la convocatòria 2018-2019 dels Programes de Beques de Mobilitat Internacional, atorgades per la Fundació Ciutat de Valls. L’acte va ser presidit per la Consellera d’Empresa i Coneixement, Hble. Sra. Àngels Chacón, i l’alcaldessa de Valls, Sra. Dolors Farré, acompanyades de la Rectora Magnífica de la Universitat Rovira i Virgili Dra. Maria José Figueras i del president del Consell Comarcal de l’Alt Camp  Il·lm. Sr. Joan M. Sanahuja, juntament amb el vicepresident de la Fundació Ciutat de Valls  Sr. Jordi París.

 

L’acte s’inicià amb unes paraules de salutació i benvinguda per part de l’alcaldessa de Valls i, tot seguit, el vicepresident de la Fundació exposà els objectius dels programes de beques de mobilitat internacional, que engloben les Beques Europa per a alumnes universitaris, en la seva quinzena edició, i les Beques Ramon Barbat i Miracle destinades a alumnes de cicles formatius de grau superior, en la seva tercera edició. En ambdues modalitats, es tracta d’ajuts econòmics per a estudiants residents a la comarca de l’Alt Camp, en ocasió d’estades acadèmiques, amb reconeixement acadèmic, en qualsevol país estranger.

 

A continuació, es va donar pas al moment de lliurament de les acreditacions com a becaris de la Fundació Ciutat de Valls del curs 2018-2019, als 18 alumnes beneficiaris de les Beques Europa i a l’alumne beneficiari de la Beca Ramon Barbat i Miracle. L’acte prosseguí amb unes paraules de Josep Solé Pie, estudiant becat que parlà en nom de tots els seus companys, i acabà amb els parlaments per part les autoritats que presidien l’acte, tancant el torn d’intervencions la Hble. Sra. Àngels Chacón.     

 

226 universitaris beneficiats amb 200.000 euros

El Programa Beques Europa es va iniciar el curs acadèmic 2004-2005 i al llarg de tots aquests anys d’existència n’han estat beneficiaris 226 universitaris, dels quals 160 residien a Valls i 66 en altres poblacions de la comarca, amb un cost global que s’apropa als 200.000 euros. El Programa ha vingut comptant amb el patrocini de destacades empreses de Valls i comarca que, en aquesta darrera convocatòria, han estat Cator; Isogona; Cartronatges Trilla; GrupMicros; Carbonell Figueras, i Eserman, així com amb el suport institucional de l’Ajuntament de Valls.

 

Com a dades significatives de la convocatòria de les Beques Europa, val a dir que els països de destinació han estat Alemanya, Bèlgica, Estats Units, França, Itàlia, Noruega, Portugal, Regne Unit i Suècia. I que les universitats d’origen dels estudiants eren la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Lleida i  la Universitat Ramon Llull.   

 

La Consellera visita la Cambra de Comerç de Valls

D’altra banda, la consellera va aprofitar la seva visita a Valls per celebrar un dinar de canvi d’impressions amb algunes empreses de la demarcació i seguidament va fer una visita a l’empresa Fluvitex, al Polígon Industrial de Valls.

 

La Consellera va visitar la Cambra de Comerç de Valls. | Cedida

 

Més tard, va anar a la Cambra de Comerç de Valls, on després de signar al llibre d’honor de la Corporació, es va reunir amb una representació del Ple de la Cambra i va debatre diversos temes d’actualitat econòmica.