Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PREVISIÓ MÉTEO

Divendres radiant amb sol i temperatures més altes al migdia

ÚLTIMA HORA

Mor un home en caure des d'un edifici al passeig de Misericòrdia de Reus

Valls subvenciona el lloguer d’habitatges als menors de 35 anys

Es prioritzen els lloguers al barri antic i les subvencions es concediran en funció dels ingressos de les persones sol·licitants

L’Ajuntament de Valls ha obert una nova convocatòria de subvencions municipals per facilitar l'accés dels joves a habitatges de lloguer. El 2017, el primer any que es va obrir aquesta línia de suport econòmic, es van rebre un total d'11 sol·licituds, de les quals es van concedir 8 ajudes a joves de la ciutat. Les subvencions van destinades a joves residents a Valls d'entre 18 i 35 anys i tenen per objectiu afavorir la seva emancipació. 

 

Prioritat pels lloguers al Barri Antic de Valls

Segons l'Ajuntament, els ajuts volen contribuir a reduir les dificultats amb les quals es troben els joves vallencs per accedir a un habitatge de lloguer. A la convocatòria s'hi poden presentar els joves que hagin signat un contracte de lloguer des del 21 de novembre de 2017 i fins al 3 de novembre de 2018. El consistori vallenc prioritza la concessió de les subvencions als joves que lloguin un habitatge al Barri Antic, amb l'objectiu, diuen, «de fomentar que hi estableixin residència i que es contribueixi així a la regeneració urbana del centre històric i al rejoveniment progressiu de la seva població».

 

A la vegada, les subvencions es concediran en funció dels ingressos de la unitat de convivència dels joves. També els joves amb discapacitat, membres de famílies nombroses o monoparentals, en situació d'atur o en altres situacions socials o econòmiques de vulnerabilitat tindran preferència en la concessió de subvencions. Per accedir als ajuts cal estar empadronat i residir efectivament a Valls des de fa 2 anys i que els pares dels sol·licitants no siguin propietaris de dos o més habitatges, llevat que s'acrediti la impossibilitat real de destinar-los a l'habitatge dels fills.

 

El preu màxim del lloguer de l'habitatge no pot superar els 500 euros per acollir-se a les subvencions. En cas de concessió, es cobriran les despeses dels dos primers mesos de lloguer, així com les vinculades a l'administrador de finques. D'aquesta manera, segons l'ens municipal s'ajuda al jove a fer front a la despesa inicial, «un dels frens principals per als joves a l'hora de plantejar-se emancipar-se dels pares i llogar un habitatge».

Comentaris