Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Alcover aposta pels productes locals amb un lot nadalenc d’articles del municipi

El ‘lot alcoverenc’ té l’objectiu de potenciar el comerç del territori i els productes km 0
Imatge de la presentació del 'lot alcoverenc' (lot de la dreta). | Cedida

 

L’anomenat ‘lot alcoverenc’ es va crear per la Fira de Bandolers d’enguany. Es tractava d’un 'kit' de productes alimentaris artesans elaborats en el municipi per donar a conèixer tots aquells articles km 0 que es fabricaven a la zona. L’èxit que va tenir ha fet que per les festes de Nadal es posi a la venda com a regal a les empreses o a particulars.

 

«Alcover és un municipi emprenedor, ja fa temps que pensàvem que s’havia de dur a terme una iniciativa així», explica Josep M. París, responsable de Deligour i co-director a PAC SL.

 

És per això que aquesta empresa ha unit forces amb l’Ajuntament a través de l’organisme municipal Alcover Funciona per crear un lot nadalenc 100% artesà i del poble. «És una manera de valorar el producte de proximitat i de qualitat, donar suport als productors locals i potenciar el comerç del territori», diu París.

 

A més, assegura que és un bon moment per fer-ho, donat que hi ha una tendència a l’alça de consumir productes de km 0. «Regalant aquest lot també creem un sentiment de pertinença a un territori», explica.

 

Des de l’Ajuntament, la regidora de Promoció Econòmica, Carla Miret, s’ha mostrat molt satisfeta amb la iniciativa perquè «estem movent un mercat econòmic que no només es queda a Alcover sinó que va més enllà del territori». A més, ha afegit que els productes del lot són «fets a casa i de qualitat» i que es podran adquirir tot l’any, no només per Nadal.

 

El lot es pot comprar ‘online’ o també a la botiga del Museu d’Alcover, on està exposat. Conté 11 productes locals: cervesa artesana Rosita, cervesa La Mula, Mel i codonyat El Remei, cafè Ciano, avellanes torrades del Mas de la Torreta, ametlles ecològiques de Fruits Paño, olives arbequines, secallona d’Embotits París, pernil ibèric d’Origo Ibericus i oli d’oliva verge extra de la Cooperativa Agrícola d’Alcover.

 

El lot ‘del Camp' també conté productes d’Alcover

Paral·lelament al ‘lot alcoverenc’ també s’ha creat un ‘pack’ amb més productes típics del Nadal anomenat ‘del Camp’, que inclou molts articles d’Alcover i també d’altres municipis que produeixen torrons o cava, més relacionats amb les festes nadalenques.

Comentaris