AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

La Marató de Donació de Sang de Valls assoleix l'objectiu fixat en les donacions de plasma

Al llarg de tota la jornada es van aconseguir unes 450 donacions de sang, una xifra inferior a la de fa dos anys però igualment exitosa
Per segona vegada el Centre Cultural Municipal va acollir la Marató de Donació de Sang | Albert Oliva

 

 

La setena edició de la Marató de Donació de Sang a Valls es va celebrar, ahir dimecres 8 de maig de 9.00 h a 21.00 h, de forma ininterrompuda. Durant la jornada, que per segona vegada va acollir el Centre Cultural Municipal, també es van organitzar diverses activitats lúdiques amb l'objectiu d’amenitzar les hores.

 

El regidor de Salut de l'Ajuntament de Valls, Martí Barberà, en declaracions a Tarragona Digital ha assegurat que des del Banc de Sang estan molt satisfets amb el total de donacions rebudes ahir a Valls. Barberà destaca que «una vegada més es demostra que Valls és una ciutat solidària i molt compromesa amb les causes humanitàries». També ha fet èmfasi en el fet que des de l'organització s'ha treballat a reduir el temps d'espera i les cues de les donacions, per tal d'agilitzar l'estada dels donants. 

 

L'objectiu d'aquest any era superar les 611 donacions de l’anterior Marató celebrada a Valls l’any 2017. No obstant això, es van rebre al voltant de 450 donacions però s'ha de posar en relleu que, per primera vegada, s'havia fixat l'objectiu de les donacions de plasma en 70 i s'hi ha arribat. També s'ha de tenir en compte que el temps de donació de plasma es situa aproximadament en 45 minuts.

 

Tu sí que ets important

El lema de la marató d’aquest any era «Tu sí que ets important! Converteix-te en #sangfluencer», i proposava que tots ens convertim en influencers per explicar i promocionar a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars, o en qualsevol altre àmbit, la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia.

 

Val a dir que el cartell d’activitats de la marató de donació de sang a Valls s’ha fet amb la col·laboració de diverses entitats culturals i esportives, colles castelleres, bombers, protecció civil, associació de veïns, policia local... amb l’objectiu de donar a conèixer i convèncer a molts d’altres de la importància de donar sang.