Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Tres detinguts i un ferit greu en una brutal baralla en una zona de discoteques a Salou

ACTES I HORARIS

El programa d'aquest dilluns, 23 de setembre, dia de Santa Tecla

Marta Arjona encenta els cicles d'espectacles d'estiu a Valls

Aquest divendres presenta la seva vídeo dansa al Principal | És el resultat d'una residència creativa als Teatres de Valls
Produït per DansPXL i amb la direcció de la vallenca Marta Arjona Blasco, l'any passat Triana Botaya va fer una residència creativa al Teatre Principal de Valls. | Ajuntament de Valls

 

Els cicles d'espectacles d'estiu a Valls tenen enguany una arrencada especial amb la presentació del nou projecte de vídeo dansa de la directora vallenca Marta Arjona, aquest divendres 13 de juliol a les 20.30 h al Teatre Principal.

 

La proposta, batejada com 'Et ballo Catalunya', és un vídeo dansa que narra a través del moviment l'experiència de la ballarina mexicana Triana Botaya López quan arriba a Catalunya perseguint el seu somni, la dansa. Les pors, la solitud, el somni d'infantesa, els primers recolzaments i finalment el triomf, són algunes de les emocions que Botaya experimenta alhora que realitza un recorregut per alguns dels símbols més destacats de la nostra terra, com ara la vinya, els castells, el Mar Mediterrani o el nostre patrimoni.

 

Produït per DansPXL i amb la direcció de la vallenca Marta Arjona Blasco, l'any passat Triana Botaya va fer una residència creativa al Teatre Principal de Valls per gravar una escena d'aquesta peça de vídeo dansa que s'estrenarà en el coliseu centenari, amb accés gratuït.

També hi participen com a intèrprets Alba Pérez Moreno, Alexandra Pérez Moreno, Ana Garcia Molero, Encarna Pérez Poyatos, Encarna Arjona Rey i Lídia Molero Arjona; com a càmeres Sílvia Robert Montalà, Maite Blasco Pérez, Alberto Pérez-Mora, Cristina Requena, Jose Dorado i Andrea Pérez Moreno. En aquest projecte han cooperat l'Ajuntament de Valls, la Xarxa de Cultura de Valls, l'Ajuntament de Tarragona, Tarragona Film Office, Limònium i la Colla Joves Xiquets de Valls.

 

La proposta s'insereix dins les línies programàtiques dels Teatres de Valls, Residències Creatives i Territori Creatiu Vallenc, que posen en valor tant l'ús dels espais escènics municipals per part de les petites indústries culturals i artístiques com els resultats en format d'espectacle assolits per creadors de la ciutat de Valls.

 

Marta Arjona, creadora vallenca

 

Marta Arjona es gradua en Comunicació Audiovisual per la Universitat Rovira i Virgili el 2014, on posteriorment cursa Periodisme i el Màster en Comunicació Estratègica en la Societat del Risc (2016). Fruit de la seva passió des de petita per la dansa i l'audiovisual, el gener de 2015 crea DansPXL, productora audiovisual i fotogràfica especialitzada en dansa i arts escèniques on, entre d'altres, ha dirigit diferents produccions de vídeo dansa, la majoria de les quals han estat seleccionades i premiades en festivals de cinema, de dansa i de vídeo dansa d'arreu del món, com el Utah Dance Film Festival, Dance Film Festival UK, Malta the European Capital of Culture for 2018, WomenCinemakers o CineAutopsia-Bogotá Experimental, entre molts d'altres.

 

Des de DansPXL, també s'ha especialitzat en la fotodansa, una disciplina que el 2015 la va portar a obtenir el Premi a la millor fotografia al XXVIII concurs Nacional de Fotografia "Ciutat de Valls" amb la imatge "Places que ballen. Buscant La Torratxa". Exercint tant de fotògrafa com de videògrafa aDansPXL, ha cobert audiovisual i/o fotogràficament esdeveniments tals com Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona, Feel the Soul Reus o l'exposició escultòrica itinerant LAPIDARIUM a Roma, i recentment ha estat presentant els seus treballs a AVBODY: Symposium on the Audiovisual Body 2018 (Anglaterra) i la I Conferencia Internacional Atenea Mujeres Artistas Tecnólogas – València 2018.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris