Marxa de torxes a Valls per donar suport als presos polítics

L’ANC de Valls exigeix l’alliberament dels presos polítics amb una marxa de torxes que ha il·luminat els carrers de Valls
Imatge del parlament de Monsterrat Aumatell a la plaça de l'Oli de Valls | B.H.

 

Ja fa catorze mesos de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, per aquest motiu, l’Assemblea Nacional Catalana ha decidit organitzar una marxa de torxes a Valls que ha recorregut els carrers de la ciutat fins a acabar amb els parlaments de Cèsar Puig, exsecretari general d’Interior, i Montserrat Aumatell, advocada que va formar part de la sindicatura electoral de la sindicatura electoral del referèndum de l’1 d’octubre.

 

La marxa s’ha iniciat davant de l’Ajuntament de Valls, a la plaça del Blat, al voltant de les 19.30 h i ha acabat a la plaça de l’Oli, on els assistents han gaudit de l’actuació musical d’Ernest Bertran i de Bàrbara Flores a més dels parlaments de Puig i Aumatell. Aquest ha sigut un acte simbòlic que s’ha vist reforçat, encara més, per la delicada situació que s'està vivint durant les darreres setmanes a causa de la vaga de fam d’alguns dels presos. L’objectiu de l’Assemblea Nacional Catalana és denunciar la repressió de l’Estat espanyol i transmetre un missatge clar: «no pararem fins que fem efectiva la república catalana».

 

Les torxes han recorregut la ciutat de Valls començant a la plaça del Balt i acabant a la plaça de l'Oli | B.H.

 

«Som un poble acostumat a lluitar per les seves idees i a no defallir en la lluita, a resistir i a organitzar-nos, i aquest cop no serà menys», ha dit Montserrat Aumatell davant l’enorme quantitat de torxes enceses que il·luminaven encara la nit vallenca. «L’única manera d’aconseguir-ho (arribar a la república catalana) és no plantejar-nos la possibilitat de perdre».

 

Després d’Aumatell, ha sigut el torn de Cèsar Puig, recentment acusat de rebel·lió en el seu escrit del judici al procés independentista català. L’exsecretari ha començat recordant tots els presos polítics i dedicant-los un aplaudiment. «Us he de dir que és sorprenent que, a vegades, entrem en pitjor estat d’ànim els que venim de fora que els que estan a dins, la qual cosa diu molt de la seva qualitat humana».

 

Imatge de Cèsar Puig durant el seu parlament a la plaça de l'Oli | B.H.

 

Puig ha seguit criticant la repressió de l’estat vers el moviment independentista: «han desenvolupat un relat per desacreditar-nos davant d’Europa [...] volen escapçar el moviment independentista». Per tancar l’acte, tots els presents han cantat a cor l’himne dels Segadors i a poc a poc s’han anat apagant les torxes en els diversos cubells d’aigua disposats per a l’ocasió fins que la plaça ha tornat a quedar buida.

 

L’objectiu de l’Assemblea Nacional Catalana és denunciar la repressió de l’Estat espanyol | B.H.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris