Arriba el Mercat de Nadal a Valls

Del 15 al 16 de desembre, la capital de l'Alt Camp celebra la Fira de capons, aviram i motius nadalencs
Mercat de Nadal, fira de capons, aviram i motius nadalencs | Redacció

 

Torna a la ciutat de Valls el Mercat de Nadal - Fira de capons, aviram, i motius nadalencs - FICAP-2018. Durant els dies 15 i 16 de desembre (dissabte i diumenge), Valls s'omplirà de parades amb una gran oferta d'aviram viu, arbres, figures del pessebre nadalenc, vins, caves, dolços, objectes ornamentals, i molts més elements, tots adequats i necessaris en el marc de les Festes de Nadal, Cap d'Any i Reis. El mercat estarà situat al centre de Valls: a la plaça del Blat, el Pati i els carrers de la Cort i Jaume Huguet.

 

Valls és una ciutat amb més de vuit segles de celebració de mercats setmanals els dimecres i els dissabtes. Aquesta tradició es completa, a més a més, amb el Mercat de Nadal de Valls, una ocasió per reviure la tradició dels pollastres, galls d'indi, oques, capons i més aviram viu, tot posat a la plaça del Blat en els característics carros que utilitzaven els criadors d'aviram per anar a vendre. Al carrer de la Cort, El Pati, i carrers del voltant, i trobareu una àmplia oferta d'articles i productes artesanals adients per a les festes nadalenques. El dissabte al matí, a la plaça Portal Nou, es farà el Mercat del Tracte: compravenda d'equins (cavalls, mules, ponis, etc.) i utillatges.

 

El mercat romandrà obert els dies 15 i 16 de desembre, des de les 10.00 h fins a les 21.00 h (el diumenge, però, tancarà a les 20.00 h). Es donarà un servei d'escorxador homologat, a totes les persones que en adquirir l'au en vulgui fer ús, a fi de recollir-lo mort i plomat. A més, es podrà disposar d'una àmplia zona d'aparcament de vehicles, situada a 150 m de la ubicació del mercat, Pàrquing "Barri Vell", amb entrada per la Muralla de Sant Antoni, el pàrquing "Hort del Carme" i en altres aparcaments municipals senyalitzats.

 

De manera paral·lela al mercat, durant el dia es podran visitar les famoses rajoles de la capella del Roser del segle XVII, considerades Bé Cultural d'Interès Nacional, l'Arxiprestal de Sant Joan amb el seu campanar de 74 metres d'alçada, il·luminacions extraordinàries i música ambiental als carrers, el Pessebre, la Mostra d'Aparadors, les campanyes i accions d'animació als carrers comercials així com l'àmplia programació d'actes, activitats i exposicions. El Mercat de Nadal és una iniciativa coordinada per la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Valls, el Comerç de Valls, l'Associació de Criadors d'Aus El Francolí i la Societat Sant Antoni, i amb el suport del Port de Tarragona, Consorci Zona Franca i Repsol.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris