Miramar acull una nova edició de la màgica Nit de les Espelmes

Músics amateurs i professionals oferiran actuacions en un ambient acollidor sota les estrelles, aquest dissabte 25 d’agost
Miramar, a Figuerola del Camp. | Ruta Rural

 

Miramar, nucli de població que pertany al municipi de Figuerola del Camp, acollirà aquest dissabte la cita més esperada de l’estiu: la Nit de les Espelmes, que arriba a la seva 9a edició. Com cada any, el quart dissabte d’agost, els veïns ho tenen tot a punt per gaudir d’una nit única amb música a la fresca sota les estrelles.

 

En un ambient recollit, íntim i màgic, músics amateurs i professionals oferiran el seu talent als assistents. Les actuacions començaran a les 21.30 hores i l’organització informa que hi haurà servei de bar tota la nit.

 

Caminada des de Figuerola per assistir a la Nit de les Espelmes

Els veïns de Figuerola del Camp no es volen perdre l’esdeveniment, és per això que, un any més, han organitzat una caminada des del poble per pujar fins a Miramar per gaudir de l’espectacle i de l'entorn natural que separa les dues poblacions.

 

La sortida serà a les 18.30 hores a la Font del Portal i s’espera tornar al poble a quarts de dotze de la nit. Es demana als assistents a la caminada que portin un frontal, roba d’abric, aigua i sopar. El camí recorre 10 quilòmetres fins arribar a Miramar amb 400 metres de desnivell acumulat. La Nit de les Espelmes està organitzada per l’Ajuntament de Figuerola del Camp i per l’Associació de Veïns de Miramar.

 

Miramar, un petit nucli amb encant

El nucli de població de Miramar està situat a 660 metres d’altitud a la serra Carbonària. El poble es va originar en l’entorn d’un castell ja desaparegut. L’estructura original de les cases, i de l’església, era la de construccions de caràcter fortificat, d’esquena a l’exterior, amb els murs disposats com una muralla.

 

Juntament amb Figuerola del Camp, pertanyia al castell de Prenafeta durant els segles XII i XIII. Ara hi destaca l’església romànica de Sant Mateu, amb un altar dedicat al patró dels excursionistes, Sant Bernat de Menthon. Miramar va arribar a tenir 162 habitants l’any 1867, però al segle XX es va anar despoblant i ara és un nucli de segona residència, sobretot en les mesos d'estiu.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris