La Candela, el Narcís Oller i un professor del Jaume Huguet, premiats al Mobile Learning Awards

La cerimònia de lliurament de premis es va celebrar ahir, dia 28 de febrer, dins del marc de la jornada 'Changing Education Together' del Mobile World Congress
Fotografia dels premiats en l'edició de 2019 | Redacció

 

Els Mobile Learning Awards (MLA) 2019 han premiat un total de set projectes al voltant de temes com per exemple la robòtica, la música o l'alfabetització digital, i que s'han dut a terme en centres educatius catalans a través de l'ús de la tecnologia mòbil. La cerimònia de lliurament de premis es va celebrar ahir, dia 28 de febrer, dins del marc de la jornada 'Changing Education Together' del Mobile World Congress.

 

Dos centres educatius i un professor de Valls, premiats en aquesta edició

Aquests premis educatius se celebren amb motiu del Barcelona Mobile World Congress i tenen tres modalitats, una centrada als centres educatius, una altra dedicada als mestres o professors i una tercera categoria en reconeixement dels AMPAs. L'Escola La Candela i l'Institut Narcís Oller de Valls han estat els centres de Valls reconeguts amb els premis d'aquesta edició de 2019. De la mateixa manera, Adrià Francesc Delgado, professor de l'Institut Jaume Huguet, ha estat premiat per la seva proposta i experiència tecnològica a l'aula.

 

Modalitat: Experiències i propostes d'aula amb tecnologies digitals

3er premi: Adrià Francesc Delgado de l'Institut Jaume Huguet de Valls

Projecte: "Creació i ús de xat bots amb Telegram". Suposa una contribució al desenvolupament del pensament computacional aplicat a una metodologia de resolució de problemes. El projecte dona resposta a la creixent interacció amb ginys programables i entorns virtuals.

 

Modalitat: Projectes de transformació digital de centres

3r Premi: Institut Narcís Oller (Valls) i Escola La Candela (Valls)

Projecte: " #DelegatsDigitals: experiència intercentres". Proposta de transformació digital conjunta entre l'Escola i l'Institut. Aquest projecte neix de la necessitat generalitzada d'actuar davant petites incidències tecnològiques que tenen lloc a les aules i a les quals el mateix alumnat sovint pot donar resposta, tot ajudant o fent funcions de delegats digitals.

 

El conseller d'Educació destaca el valor que té la tecnologia en l'àmbit educatiu

 

El mòbil té un valor tecnològic en l'àmbit educatiu | Redacció

 

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, va ser l'encarregat de lliurar els guardons als guanyadors. Va posar en relleu les possibilitats que la tecnologia mòbil ofereix en l'àmbit educatiu i segons Bargalló, l'aposta del Departament implica incorporar les tecnologies en l'aprenentatge: «Al Departament d'Educació tenim molt clar i tenim una voluntat decidida per l'aposta en la millora dels processos d'aprenentatge, i per la millora dels projectes educatius sense tenir por a res. No tenim la por a què els alumnes facin servir el mòbil si no tenim el convenciment que el mòbil és una gran sort que tenim en l'actualitat. Si aquesta por ens la volen traslladar, la tornem en forma de convenciment. Els dispositius mòbils són una de les eines de l'aprenentatge».

 

Potser també t'interessa: