Valls aprova una moció per denunciar «el bloqueig jurídic del TC»

La proposta aprovada també dona suport als presos polítics que han fet vaga de fam
Imatge de la pancarta que va ser sostreta de la façana de l'Ajuntament de Valls. | Isma Llanes

 

El ple de l'Ajuntament de Valls ha aprovat una moció de suport als presos polítics que han fet vaga de fam i que denuncia «el bloqueig jurídic del Tribunal Constitucional (TC)». La moció ha rebut el suport de Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya, Compromís per Valls-IC-V i la CUP. El PSC i el PP hi han votat en contra.

 

En l'esmentada moció, el consistori vallenc dona suport a la decisió dels presos polítics d'iniciar una vaga de fam, i denuncia «la vulneració dels drets civils i polítics dels empresonats i empresonades, així com el bloqueig del TC en la tramitació dels recursos que busca evitar que els presos polítics puguin accedir a la justícia europea per a endarrerir la seva posada en llibertat».

 

També s'exigeix una justícia que «no obstaculitzi el dret a defensa de qualsevol persona acusada, que no bloquegi interessadament qualsevol recurs judicial ni l'allargui injustificadament, demanant una justícia imparcial i que respecti els drets civils, i que els presos polítics catalans tinguin un judici just, que es jutgi en un marc democràtic i on sigui real la imparcialitat de la justícia i la separació de poders de l'Estat».

 

A més, es manifesta la voluntat de contribuir des del consistori a fer difusió «dels motius i greuges que han portat els presos a realitzar la vaga de fam i a impulsar accions que amplifiquin les seves peticions de forma cívica i pacífica, i fer una crida a la ciutadania, entitats i col·lectius del municipi per tal que facin un posicionament a favor dels presos polítics i les seves reivindicacions legítimes».

 

Finalment, tot i que el motiu de la vaga de fam no és aquest, s'exigeix l'alliberament dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats i exiliades que són perseguits per fomentar únicament la democràcia i la participació ciutadana basant-se en el dret a decidir, internacionalment reconegut.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris