Desmantellen una plantació amb 2.480 plantes de marihuana en una nau industrial de Valls

Els Mossos van descobrir la droga arran d'un desnonament | Els agents van detenir un home de 43 anys i en busquen un altre, que va fugir
Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra | TarragonaDigital

 

 

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una plantació de marihuana amb 2.480 plantes en una nau ubicada a la carretera del Pla, al polígon industrial de Valls, a l'Alt Camp. En l'operatiu fet ahir divendres, 29 de març, arran d'un desnonament, s'hi van requisar diversos materials destinats al cultiu de la droga, com ara 150 llums al·lògenes, 150 transformadors, cinc aparells d'aire condicionats i 21 ventiladors, entre d'altres elements.

 

La investigació continua oberta i la policia està buscant un dels dos individus que gestionaven la plantació, que es va escapar en el moment de l'escorcoll. Els agents van detenir un home de 43 anys, acusat d'un delicte contra la salut pública.

 

 

 

Arran denuncia la «inacció dels bancs» davant la proliferació de narcopisos

Arran, l'organització juvenil de l'esquerra independentista, ha denunciat recentment la «inacció dels bancs» davant la problemàtica dels narcopisos a la ciutat de Valls, i ha reclamat al consistori un pla de xoc «per aturar la destrucció del Barri Antic»

 

La queixa va arribar després que el consistori vallenc anunciés el tancament d'una vintena de locals de venda de droga al municipi. Arran assenyala directament les entitats bancàries, ja que són els «principals propietaris dels pisos» on es duen a terme aquesta mena d'activitats.

 

Davant d'això, l'organització denuncia que hi ha «uns 200 pisos buits a Valls provinents de desnonaments de bancs» i exigeixen a l'Ajuntament de Valls «multar les entitats bancàries per tenir-los deshabitats».

 

Reclamen «solucions estructurals»

Arran concep la droga com a «problema social» i indica que no es pot deslligar de les «causes socials que porten al seu consum», com ara les llargues jornades de treball o l'estrès derivat, que consideren enllaçades a qüestions «de classe i de gènere», entre altres qüestions.

 

Per tot això, reclamen «solucions estructurals» i defugir de «l'estigmatització i individualització del problema».

 

 

Més informació: