La zona del Portal Nou podria acollir la nova comissaria de la Policia Local de Valls

L'Ajuntament de Valls no decidirà l'emplaçament definitiu de l'equipament fins a finals d'any
Aspecte actual de les diverses naus de la zona del Portal Nou | google maps

 

Segons l'ANC, la nova comissaria de la Policia Local de Valls s’ubicarà en una de les entrades a la ciutat, ben comunicada i a tocar del centre històric. També es planteja que sigui pel sud del terme, a l’extrem contrari d’on hi ha la comissaria dels Mossos d’Esquadra, que es troba en un barri de la zona nord, per tenir ben coberta tota la ciutat. Així, l’entorn de la carretera de Tarragona i Portal Nou podria ser una de les opcions més viables, si bé l’Ajuntament, que estudia diversos punts, no definirà l'emplaçament fins a finals d’any, en una decisió consensuada amb la pròpia Policia Local.

 

La plantilla del cos ha anat creixent -ara són 31 agents- i l’actual comissaria, que data del 1991, ha quedat petita i obsoleta. Les garjoles ja no són funcionals. «La comissaria és la prioritat número 1 de l’equip de govern i volem enllestir-la abans que finalitzi la legislatura», assegura a l’ACN el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Enric Garcia. De fet, la  nova comissaria de la Policia Local de Valls és un projecte que es troba sobre la taula des de fa anys i que s’arrossega de mandat en mandat. Enric Garcia es mostra convençut que l'equipament es podrà inaugurar abans que finalitzi aquesta legislatura. 

  

En l'actualitat, la Policia Local de Valls està ubicada en ple centre històric, just darrere l’Ajuntament, en un estret carrer amb una forta pendent on cal certa habilitat per passar-hi en cotxe. Ocupa des de fa gairebé trenta anys uns baixos que antigament havien servit de garatge per als cotxes de les autoritats i parc mòbil dels Bombers. Disposa de sis despatxos petits, un menjador, vestidors i taquilles. «És tercermundista», etziba una agent veterana. Les garjoles no s’usen, només en cas de trànsit de detinguts. Els sis vehicles policials -cinc d’oficials i un sense logotipar- i la grua sovint s’aparquen pel carrer per manca d’espai.

  

«Està ben situada, però és petita i antiquada, té deficiències», reconeix Garcia. El regidor insisteix que el projecte requereix del seu temps ja que no ha de ser cap pedaç i que es tracta de construir «una comissaria de futur» que pugui funcionar durant molts anys. La idea seria deixar l’actual comissaria de punt d’atenció al ciutadà. Garcia confia que l’any que ve es disposi de la partida per poder comprar l’edifici -les negociacions amb la propietat, però, encara estan en fase molt preliminar.