Nova Eucària denuncia el maltractament de 40 gossos al Pla de Santa Maria

L’entitat Nova Eucària reclama l’actuació immediata de la Generalitat
Imatge d'arxiu d'un gos. | TarragonaDigital.com

 

L’ONG en defensa dels drets animals i mediambientals Nova Eucària ha denunciat un nou cas de maltractament animal a les comarques de Tarragona. Concretament es tracta d’una quarantena de gossos al municipi del Pla de Santa Maria. Nova Eucària ha demanat la intervenció immediata del Departament de Territori i Sostenibilitat davant d’aquest «cas flagrant» de maltractament animal sobre més de 40 gossos en una maria del Pla de Santa Maria.

 

L’entitat explica que el desembre del 2017, gràcies a un avís dels veïns del Pla de Santa Maria, es va fer una inspecció conjunta del Departament de Territori i Sostenibilitat i el SEPRONA, el Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil, en una masia als afores del municipi, lloc on s’hauria estat maltractant una quarantena de gossos.

 

Els gossos, amb sarna, ferits i malnodrits

Es tracta d’una finca privada on una veïna i els seus fills tenen retinguts a més de 40 gossos, els quals estan en molt males condicions de salut. Tots els animals presenten un estat molt avançat de sarna, a més de ferides profundes i malnutrició. Nova Eucària assegura que els gossos es reprodueixen i que també en moren molts, sobretot per casos de baralles entre ells mateixos. A més, denuncien que els animals viuen en unes instal·lacions absolutament insalubres.

 

El mes de febrer es va fer una reunió entre representants de l'Ajuntament amb personal de Salut del Camp de Tarragona. El passat mes de juny, però, el SEPRONA va tenir constància que la situació dels gossos seguia sent la mateixa que al començament. Al juliol es va tornar a fer una inspecció i es va constatar l'estat «molt greu» dels animals. Així, el SEPRONA va obrir diligències penals, ja que els fets podrien suposar una infracció penal. 

 

Davant d'aquesta situació, Nova Eucària denuncia que «fa un any que els serveis territorials de Tarragona del Departament de Territori i Sostenibilitat haurien d’haver rescatat els gossos d’aquesta finca privada».

 

Nova Eucària, l’ONG dels drets dels animals i mediambientals

Nova Eucària és una ONG que defensa els drets dels animals i mediambientals de Catalunya. L’entitat es va constituir l’any 2017 i està formada per un equip humà del sector social, polític i mediambiental que acumula 20 anys d’experiència. Els membres de Nova Eucària són experts en ciències polítiques, dret animal, biologia, criminologia, antropologia, educació primària i social, història, medicina i veterinària. L’entitat treballa amb i per les administracions públiques com empreses privades en la defensa del dret animal i ambiental, així com en assessoria. L’ONG també impulsa la creació d’ordenances i reglaments per poder desenvolupar les lleis i fer-les efectives.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris